2020. 04. 08. szerda, Dénes
Fejlődhet az uniós vízumrendszer Az Európai Bizottság a schengeni vízumot kérelmező személyek adatait tartalmazó adatbázis továbbfejlesztését javasolja - közölte Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért ... ...
Az MNB a válság után erősítette a pénzügyi rendszer stabilitását Nem konvencionális eszközök alkalmazásával megfelelő válaszokat adott a gazdasági válság kihívásaira.
Még egy ponton módosít az alkotmányon a Fidesz Alkotmányba írná a Fidesz, hogy az állam minden szervének védenie kell a keresztény kultúrát - írja a 444. Csak este fél 8 előtt küldték el a törvényalkotási bizottság tagjainak az alkotmány nyolcadik ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Majdnem halálba segítették az apámat


2015.04.07. 12:07

dead-body-in-morgue-006.jpgA legtöbb orvos sajnos az állam hóhérja. Nyilván vannak kivételek, becsüljétek meg!

Tisztelt Praxis és olvasók!

Apámmal a történtek előtt 6 évig nem beszéltem, édesanyám tartotta a kapcsolatot vele, egy faluban élnek. Édesapám bekerült a ceglédi kórház belgyógyászatára, ahova pedig bőrproblémával ment be. Hétfőn. Kedden kivizsgálták, szerda este anyukám már nem érte el őt telefonján. Csütörtökön miután betelefonált a kórházba, közölték vele, hogy életveszélyes állapotban van, levitték a pszichiátriára. Apám festő, fizikai munkás, bivaly, semmi sem teríti le, egyszer kért meg és kísértem el a mellékhelyiség ajtajáig és azonnal hívtam a mentőt, mert tudtam, nagy a baj (2002)! Akkor több mint 50% tüdőembóliája volt épp. Kijött, simán belőle!

 

Tehát közölték, életveszélyben van. A párom elment anyámért, azonnal vitte a kórházba. Addigra a belgyógyra visszavitték. Velük alig közöltek valamit. Mikor hívtam a doktornőt, egyszer rám tette(?). Semmit nem mondott telefonon, csak hogy delíriumos és le kellett gyógyszerezni! Megígérték szólnak, ha újra le kell vinni, itt még majdnem hittem is nekik, de mikor másnap megtudtuk újra a pszichiátriára vitték anélkül, hogy szóltak volna (3db telefonszámot adtunk meg), minden egyértelművé vált számomra is. Ekkor már tényleg félrebeszélt a nyugtatóktól.

 

Felhívtam az osztályvezetőt, persze az is mondott mindent, hogy megkergetett egy nővérkét. Ilyet biztos, hogy nem tenne! Tudtuk, hogy ki kell hozni! Estére tettem magam szabaddá (3 hónapos babával voltam itthon, akit nem vittem volna sehova), hogy megyek vidékre apámat lehozni a gyógyszerekről. Anyámmal vonalban voltunk mikor a konzíliumnak vége lett, és hallom könyörög. Negyven éve ismerem, mondta, soha nem volt ilyen állapotban, engedjék ki, hazaviszem! Erre az orvosok, azt merték mondani, hogy nem viheti, mert életveszélyes az állapota!

 

Igen az lett, mert szétgyógyszerezték, és nem adtak neki enni! Lekötözték, bepelenkázták, se enni, se inni nem kapott szerda este óta, csak amit anyám sebtiben adott neki. Az egy majd 2 méteres szikár embernek a nagy büdös semmi! Pláne úgy, hogy tele nyomják erősebbnél erősebb gyógyszerekkel! Pénteken mikor hallottam, a telefonon keresztül, hogy hogyan beszél félre, egyből leesett, hogy ez minimum egy haloperidol! Sajnos ismerem. Mikor így rákérdeztem, érdekes a főorvos úr hirtelen mondhatott gyógyszerneveket telefonon. És mondott azon kívül még másik kettő erős nyugtatót, amit adtak neki! Itt egész este azon imádkoztunk, hogy túlélje.

 health-091911-001-617x416.jpg

A hajnali első vonattal mentem. Senkinek sem kívánnám, hogy hasonlót átéljen! Amikor megláttam, sok év után azt a nagy testet, hogy a feje, másfélszer akkora, mint a mellette lévő ágyon fekvő betegnek, hiába van lefogyva, hiába nem szép a bőre, hiába nem volt jó apa, de az apám az és a haláltusáját vívja. Igen, azt!

 

Alig tudott levegőt venni, remegett, rögzítettem. Nagyon közel volt. Szóval nővérke fosott, mert nem kicsi, és ez épp elég is ahhoz, hogy megöljenek valakit! Először kétségbeestem, aztán érdeklődtem. Azt merték mondani, hogy azért alszik, mert az eddigi gyógyszerek felhalmozódtak.

Találkoztam egy kezdő doktornővel, aki tényleg segíteni akart, beszélgettem vele és közölte, hogy akkor leveszi a szedatív szerekről!

 

Miről pofázott akkor addig az a gerinctelen? A vérem, nekem nem mondja meg, sőt, a pofámba hazudik? Altatókat kapott nyugtatókkal, ami egy elefántot is leterítene! Némi infúzió, de csak látogatási időben! Beszélgettem a szobatársakkal! Du. 3 órára ébredt fel! Azt mondta járt a pokolban! Jah, a novemberi időben a szoba ablak nyitva volt, éppen csak egy vékony lepedő volt rajta, az ágya vizes volt, pelenka félrecsúszva. Mindent elintéztettem, amiért szó szerint pofákat vágtak. Remegett! Azt mondta a nővér, azért mert derivál! Akárki lett volna ott, abban a hidegben akkor mindenki derivált volna. Kértem takarókat. Étlen, szomjan, legyógyszerezve, kiszolgáltatva.

Senkit, egyik szeretetteket se engedjétek kórházba (, pláne ha nyugdíjas), ha nincs orvos családtag, vagy nem nagyon közeli ismerős az orvos! Szombat vasárnap egész nap etettük, itattuk és érdekes, hétfőre semmi baja sem volt! Mert a kezdő doktornővel megbeszéltük, mindent abbahagyat! Ugye?

 

Ki okozta az életveszélyes állapotot? Azért vitték a belgyógyra, mert kiderült ismét trombózisa van. Csakhogy erről egyik nővérke sem tudott. Nem kaptak róla tájékoztatást, sem papírt. Semmit! Nekem pedig nem hittek. Ez csupán annyit jelent, hogy egy rossz mozdulattal megölhették volna.

 

Remélem felfogtátok! Nem jó kedvemben írtam, hanem azért, hogy figyelmeztesselek benneteket. Ha elkezd félrebeszélni a családtagotok a kórházban, legyen gyanús. Bealtatni ne hagyjátok, bármit be tudnak adni nektek, hogy így meg úgy, ne legyetek hülyék, nem kell mindent elhinni. Apámba erőszakkal tuszkolták bele az első nyugtatókat. Lefogták többen, több férfi.

 

Nagyon nehezen hoztuk ki. Hétfőn a régi a doktornője kissé Isten komplexusos, úgy beszélt hozzám, mintha egy pondró lennék vagy mi.. kb. Ezek nem emberek már... Rengeteg "tepsi" mozgott, mert gyógyítás az nincs, inkább halálba segítés. A legtöbb orvos sajnos az állam hóhérja. Nyilván vannak kivételek, becsüljétek meg!


További hírek

Februárban nőtt a hazai vendégéjszakák száma

A vendégek és vendégéjszakák száma is emelkedett az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.


A magyar fejlesztésű Moneytou-nak köszönhetően díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

Hárommillió magyar tudja használni egy magyar cég ingyenes szolgáltatását a népszerű üzenetküldő alkalmazásban.


Mennyibe kerülhet a világnak a koronavírus legyőzése?

A kutatók világszerte óriási erővel dolgoznak a gyógyszereken és a védőoltáson. Jelentős magyar eredmények is vannak.


Az MNB felhívása a pénzügyi közvetítőkhöz

A személyes kommunikáció helyett az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a járvány miatt.


Palkovics László: Több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahelyek védelmét, újak teremtését 2020-ban

Az innovációs miniszter az akciótervet mutatta be Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen.


A munkahelyek helyreállítása, újak teremtése a gazdaságvédelmi intézkedések fő célja

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a kormányzati lépésekbe - mondta Palkovics László.


Az Alaptörvénynek megfelelve látja el feladatait az Állami Számvevőszék

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is dolgoznak.


Madárinfluenza gyanúja miatt számoltak fel egy kacsaállományt Békésben

Utóbb kiderült, nem madárinfluenza miatt pusztultak el az állatok.


Komoly biztonsági kockázatot jelent a Zoom, a cég reagált

A vezérigazgató szerint a túl gyors növekedés miatt alakult ki a jelenlegi helyzet.


2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Az SK Innovation nevű cégről van szó, amely akkumulátorokat gyárt elektromos meghajtású autókba.