2021. 04. 11. vasárnap, Leó, Szaniszló
Új gyógyszereket támogat az egészségbiztosító - sokan mégsem örülhetnek Több új, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatásra javasolt gyógyszerre mondott nemet az illetékes hatóság, mint amennyit befogadott a támogatási rendszerbe. A döntés következtében ... ...
Az AUDI AG sajtóközleménye: Változások az Audi igazgatótanácsában Szeptember 1-jével újjászerveződik az AUDI AG igazgatótanácsa. A Pénzügy, IT és integritás területet Alexander Seitz, a Marketing és értékesítés területet Bram Schot vezeti majd. A Személyügyek és szervezet terület élére Wendelin Göbel kerül. Az új termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanács...
Barkassy Grünfeld: hogyan írjunk alá helyesen? Egyesek tartanak attól, hogy a terjedelmes szerződések esetén a több száz kézjegy, aláírás mennyi időt vesz igénybe.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Eladásra szánta el magát a Tesla egyik nagy rajongója


Miközben a Tesla részvénye az elmúlt hónapok egyik sztárja volt az amerikai tőzsdén, van a vállalatnak egy olyan régi rajongója, aki most igen jelentős részvénycsomagtól szabadult meg. Ron Baron befektetési vállalata, a Baron Capital „fájó szívvel" adott el 1,8 millió darab Tesla részvényt az elmúlt hónapokban.

Különös üzletről érkezett hír a napokban a Tesla részvényeivel kapcsolatban. A milliárdos amerikai befektető, Ron Baron cége ugyanis augusztus óta összesen 1,8 millió darab Tesla részvényt adott el, miközben Baron úgy nyilatkozott, hogy az elektromos autókat gyártó cég papírja akár 2000 dollárig is fölmehet a következő 10 évben – írja a CNBC[1].

Baron hosszú ideje Tesla részvényes, és azzal indokolta az eladást, hogy Elon Musk cégének papírjai elkezdtek túl nagy részt kapni egyes portfóliókban. Vagyis kockázatkezelési átszervezésre volt szükség. Kiemelte, „fájó szívvel" szabadult meg a részvényektől, de ő maga egyetlen papírt sem adott el az 1,1 millió darabos, személyes Tesla részvénycsomagjából.

A Baron Capital a hivatalos adatközlések szerint több mint 6,1 millió darab Tesla részvényt tartott február utolsó napjáig – a papírokat átlagosan 42,34 dollárért vették. A vállalat közölte, 1,2 millió darab részvényt 400 és 900 dollár közötti áron adtak el.

Részvényeket adott el a Tesla egyik legnagyobb rajongójaForrás: AFP/2010 Getty Images/Justin Sullivan

A Tesla részvénye egyébként tavaly 338 százalékot erősödött, és nemrég megütötte a 900 dolláros szintet is. A cég piaci értéke nagyjából 596 milliárd dollár.

Baron kiemelte, még mindig szilárdan hisz a Teslában, és meg is mondta Elon Musknak, hogy „ő lesz az utolsó, aki kiszáll a cégből". A befektető júniusban úgy nyilatkozott, a Tesla piaci értéke végül elérheti a 2000 milliárd dollárt is.

Az üzlet mögött valószínűleg az áll, amire Baron már korábban is utalt, vagyis hogy a vállalata igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni más elektromos autókat gyártó cégek részvényeire is – ezzel diverzifikálva a befektetési portfóliókat.

References

  1. ^ CNBC (www.cnbc.com)


További hírek

A kormány négy újabb pályázatot ír ki falusi fejlesztések támogatására

A pályázatokat május 12-e és június 11-e között lehet benyújtani, mondta Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.


Tengeri kertekben termeszthetik a jövő táplálékforrását

Az eddig kevéssé ismert tengerifű növény fenntartható, gazdaságos és különösen egészséges.


Melyik országban szinte megfizethetetlenek a lakások?

Már a romos épületekért is vagyonokat kell fizetni.


Rettegett a markolókezelő, aki megpróbálta kiásni a Szuezi-csatornába szorult teherhajót

Világszenzáció volt a kép, amelyen a hajóhoz képest apró géppel dolgozott.


Rengeteg autót szállított le a Rolls-Royce az elmúlt negyedévben

Ismét jól fogytak a különleges autócsodák.


Románia lett Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere

A magyar-román üzleti fórumon elhangzott az is, hogy cél a két ország együttműködésének további erősítése.


Elképesztő roham a brit Tescóban: 87 ezren álltak online sorba egy fura termékért

Kerti bútorból valószínűleg még sohasem rendeltek annyit, mint Angliában egy akciós rattan székből.


Tudta, hogy méhekkel felderíthetők a robbanószerkezetek?

Különleges kísérletek folynak Horvátországban, hogy megtalálják a még a föld alatt lévő taposóaknákat.


Tovább laknak otthon szüleiknél a fiatalok

A koronavírus-járvány alatt csökkent a 18-25 éves bérlők aránya a budapesti albérletpiacon.


Rendeződhet a sötét múltú bányák helyzete, amiktől a technológiai vállalatok függnek

A rossz hírű kisipari kongói kobaltbányászat megreformálását ígéri az állami vállalat.