2021. 04. 11. vasárnap, Leó, Szaniszló
Új gyógyszereket támogat az egészségbiztosító - sokan mégsem örülhetnek Több új, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatásra javasolt gyógyszerre mondott nemet az illetékes hatóság, mint amennyit befogadott a támogatási rendszerbe. A döntés következtében ... ...
Az AUDI AG sajtóközleménye: Változások az Audi igazgatótanácsában Szeptember 1-jével újjászerveződik az AUDI AG igazgatótanácsa. A Pénzügy, IT és integritás területet Alexander Seitz, a Marketing és értékesítés területet Bram Schot vezeti majd. A Személyügyek és szervezet terület élére Wendelin Göbel kerül. Az új termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanács...
Barkassy Grünfeld: hogyan írjunk alá helyesen? Egyesek tartanak attól, hogy a terjedelmes szerződések esetén a több száz kézjegy, aláírás mennyi időt vesz igénybe.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Egyesek a bitcoin teljes devizapiaci uralmát várják


Miközben a bitcoin népszerűsége egyre nő a nagybefektetők körében is, egészen döbbenetes véleménnyel állt elő egy elemző. A Kraken nevű kriptovaluta-tőzsde vezetője szerint ugyanis a bitcoin hamarosan a teljes globális devizapiacon uralhatja.

A világon hamarosan egyre többen kezdenek majd közeledni a bitcoinhoz[1], ahogy a hagyományos nemzeti fizetőeszközökbe vetett bizalom folyamatosan csökken – mondja Jesse Powell, a Kraken nevű kirptovaluta-tőzsde vezérigazgatója.

A Bloombergnek nyilatkozva Powell kifejtette, szerinte a bitcoin végül globális fizetőeszköz lesz. Hozzátette, rövidtávon először csak az aranyat szoríthatja ki a kriptovaluta értékőrző eszközként. Ha pedig ez megtörténik a bitcoin árfolyamának határa a csillagos ég, és akár az 1 millió dollárt is elérheti 10 éven belül – írja az RT.com[2]. Akik pedig hosszú távon hisznek a bitcoinban, azok azzal is számolnak, hogy végső soron a kriptovaluta a hagyományos fizetőeszközöket is kiszorítja majd a piacról.

Powell véleménye bár elsőre erősen valószerűtlennek tűnhet, jól mutatja, milyen szélsőséges ellenvélemények fogalmazódnak meg a piacon a bitcoin, illetve általában a kriptovaluták körül. Míg egyesek szerint egy veszélyes buborékról[3] van szó, amely bármikor lenullázhatja az értékét, addig mások (mint Powell) szerint a globális pénzügyi rendszer jövőjének alapját adja majd.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása az elmúlt 12 hónapbanForrás: Investing.com

Ráadásul az is fontos, kinek milyen jelenlegi érdekeltségei vannak. Powell egy kriptovaluta-tőzsde elnökeként nyilvánvalóan erősen hisz a bitcoinban, míg a klasszikus befektetési eszközöket tartó nagybefektetők gyakran abban érdekeltek, hogy a saját eszközeik számára ne legyen reális alternatíva a kriptovaluta. Végül ott vannak még a nagy nemesfém-piaci befektetők, akik értelemszerűen erősen ellenzik a gondolatát is annak, hogy a bitcoin átveheti az arany vagy az ezüst helyét[4]. Jól látszik tehát, hogy forró a hangulat a kriptovaluták körül, és bármelyik forgatókönyv valósul is meg, várhatóan komoly piaci izgalmakra lehet számítani.

Az viszont tény, hogy a bitcoin árfolyama az elmúlt hónapokban hatalmas ralit produkált. A világ legnépszerűbb kriptovalutája idén eddig 60 százalékos pluszban van, de egy éves távlatban ennél is sokkal látványosabb az erősödés mértéke.

References

  1. ^ közeledni a bitcoinhoz (www.origo.hu)
  2. ^ RT.com (www.rt.com)
  3. ^ veszélyes buborékról (www.origo.hu)
  4. ^ átveheti az arany vagy az ezüst helyét (www.origo.hu)


További hírek

A kormány négy újabb pályázatot ír ki falusi fejlesztések támogatására

A pályázatokat május 12-e és június 11-e között lehet benyújtani, mondta Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.


Tengeri kertekben termeszthetik a jövő táplálékforrását

Az eddig kevéssé ismert tengerifű növény fenntartható, gazdaságos és különösen egészséges.


Melyik országban szinte megfizethetetlenek a lakások?

Már a romos épületekért is vagyonokat kell fizetni.


Rettegett a markolókezelő, aki megpróbálta kiásni a Szuezi-csatornába szorult teherhajót

Világszenzáció volt a kép, amelyen a hajóhoz képest apró géppel dolgozott.


Rengeteg autót szállított le a Rolls-Royce az elmúlt negyedévben

Ismét jól fogytak a különleges autócsodák.


Románia lett Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere

A magyar-román üzleti fórumon elhangzott az is, hogy cél a két ország együttműködésének további erősítése.


Elképesztő roham a brit Tescóban: 87 ezren álltak online sorba egy fura termékért

Kerti bútorból valószínűleg még sohasem rendeltek annyit, mint Angliában egy akciós rattan székből.


Tudta, hogy méhekkel felderíthetők a robbanószerkezetek?

Különleges kísérletek folynak Horvátországban, hogy megtalálják a még a föld alatt lévő taposóaknákat.


Tovább laknak otthon szüleiknél a fiatalok

A koronavírus-járvány alatt csökkent a 18-25 éves bérlők aránya a budapesti albérletpiacon.


Rendeződhet a sötét múltú bányák helyzete, amiktől a technológiai vállalatok függnek

A rossz hírű kisipari kongói kobaltbányászat megreformálását ígéri az állami vállalat.