2021. 03. 09. kedd, Franciska, Fanni
Az Aldi már Olaszországban terjeszkedik Korábban már bevált receptet alkalmaznak a piacra lépéshez.
A Nestlé gyorsan halad a fenntartható csomagolás felé 2025-re már 100 százalékos a fenntarthatósági cél.
Egy magyar cég megalkotta a világ első újrahasznosított tisztítószerét A termék nulla vízlábnyommal készül, még a csomagolása is teljes egészében környezetbarát.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Felmerült annak gyanúja, hogy kétszer adták el ugyanazt a bitcoint


Az ázsiai számlák adják a digitális eszközökkel történő kereskedés majdnem felét – derül ki egy friss jelentésből. Ráadásul a régió ad otthont a világ 10 legértékesebb kriptovaluta-cégéből hatnak. Mindeközben a bitcoin folytatta az idei gyengülését, ahogy két kedvezőtlen hír is érkezett a piacon.

Ha a digitális eszközökkel (elsősorban kriptovalutákkal) folytatott kereskedés volumenét nézzük, Ázsia hatalmas előnyben van a világ többi térségéhez képest. A kontinens adja ugyanis a teljes kereskedés majdnem felét – írja az Asia Times[1] a Messari friss jelentése alapján.

A legnagyobb helyi piacok között Kína, Japán, Dél-Korea, Hongkong, valamint Szingapúr található, azonban más régiós országokban is folyamatosan bővül a kriptopiac.

Ázsia kripto-uralkodása

Különösen érdekes, hogy Kelet-Ázsiában (főként Kínában) jelentős részben a nagyobb értékű, 10.000 dollár fölötti kereskedési tevékenységek dominálnak. Emellett a térség befektetői elsősorban a rövidtávú kereskedésre fókuszálnak, míg például Észak-Amerikában a befektetők hosszú távra terveznek az eszközökkel – mondta Mira Christiano, a Messari elemzője.

Ázsiában bonyolítják a kriptovaluta-kereskedés jelentős részétFotó: Csudai Sándor - Origo

Az ázsiai dominanciát jól érzékelteti, hogy a 2020 júniusáig tartó 12 hónapban Ázsia felelt a globális kriptovaluta-aktivitás 43 százalékáért – ez mindösszesen majdnem 300 milliárd dollár értékű tranzakciót jelentett. Összevetésképpen, az ázsiai aktivitás önmagában akkora volt, mint az amerikai és az európai együttvéve.

Ráadásul a kereskedés mögött álló vállalatok döntő többsége is Ázsiához kötődik. A vezető token projektek jelentős része ázsiai székhellyel rendelkezik, a határidős bitcoin-kereskedések 94 százalékát pedig a kontinens cégei bonyolítják.

2019 végén a világ 10 legnagyobb kriptovaluta-vállalatából hat Ázsiában volt. Ezek a Binance, a Bitmain, a Canaan, a Block.one, az Ebang, valamint a Liquid – a cégek fele közvetlenül kötődik a bitcoin-bányászathoz.

Bajban a bitcoin?

Mindeközben csütörtökön[2] a bitcoin árfolyama lement 30.000 dollár alá is, és a 17 százalékos gyengülésével nagyjából 100 milliárd dollárnyi érték tűnt el a legnépszerűbb kriptovaluta piacáról. A bitcoin jelenleg több mint 30 százalékos mínuszban van a januárban elért, 41.940 dolláros csúcsához képest. Közép-európai idő szerint péntek délelőtt a bitcoin már valamivel 30.000 dollár fölött állt.

A bitcoin korrekciója egyrészt betudható annak, hogy tavaly több mint 300 százalékot drágult, vagyis sokan úgy dönthettek, a mindenkori csúcsok után elkezdik realizálni a profitot. Volt azonban a napokban két olyan hír, amely szintén megtámogathatta a gyengülést.

Egyfelől Janet Yellen, az amerikai pénzügyminiszteri poszt várományosa és a jegybank szerepét betöltő Fed volt elnöke, közölte, a politikai döntéshozóknak vissza kellene fogniuk a bitcoin használatát, annak súlyos kockázatai miatt.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása tavaly március ótaForrás: Investing.com

Szerdán pedig a BitMEX Research jelezte egy kutatásában, hogy úgynevezett „kettős eladások" jelentek meg a bitcoin blokklánc hálózatában, ami kritikus hibának számít. Ez azt jelenti, hogy egyes tulajdonosok képesek voltak arra, hogy kétszer adják el ugyanazt a bitcoint. Később aztán kiderült, hogy valószínűleg nem erről a hibáról, hanem egy félreértésre okot adó technikai jelenségről volt szó a blokkláncban, azonban már a gyanú is beindíthatta az eladást – írja a Business Insider[3]. Még úgy is, hogy mindeközben a nagyvállalatok továbbra sem hátrálnak ki a bitcoin mögül, sőt, legutóbb a BlackRock tette lehetővé két alapja számára, hogy bitcoinba fektessen.

References

  1. ^ Asia Times (asiatimes.com)
  2. ^ csütörtökön (www.cnbc.com)
  3. ^ Business Insider (markets.businessinsider.com)


További hírek

Újra lépett a Porsche egy horvát elektromosjármű-fejlesztő cég miatt

A vállalat tovább növelte részesedését a Rimacban.


Megváltozott menetrend szerint ellenőriznek ezen a héten az adórevizorok

Mutatjuk, milyen vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre ezekben a napokban.


Eladásra szánta el magát a Tesla egyik nagy rajongója

Különös lépés mellett döntött egy milliárdos befektető.


A buborékos hungarikum, amit eredetileg a skorbut ellen védő italnak szántak - galéria

Összeállításunkban felelevenítjük a szódavíz 200 éves történetének néhány izgalmas fejezetét.


Áremelés várható a dohányboltokban

A cigaretták átlagára a jövő hónaptól várhatóan csaknem 1700 forint lesz.


A várakozások felett nőtt a kínai export és az import is

Gyenge volt a tavalyi bázis, de így is meglepetést okoztak a számok.


Így győzhetünk az elektronikus banki csalók ellen - MNB Pénzügyi sarok

Néhány elővigyázatossági szabály betartásával megelőzhető a baj, és számos jogszabályi segítség is védi biztonságunkat.


Itt a NAV bejelentése a veszélyhelyzet alatti ügyintézésről

Közleményt adott ki az adóhatóság a sokakat érintő információkról. Mutatjuk a részleteket.


Egyesek a bitcoin teljes devizapiaci uralmát várják

Döbbenetes elemzői vélemény érkezett.


Javul a magyar ingatlanok energiahatékonysága

A tapasztalatok szerint már Magyarországon is egyre többen odafigyelnek arra, hogy lakásuk megfelelő megoldásokkal rendelkezzen e téren.