2020. 11. 30. hétfő, András, Andor
Győzött vagy vesztett Orbán Viktor? A BBC szerint Orbán Viktor olcsón megúszta, hogy egyelőre bent tartsa a Fideszt az Európai Néppárban. Egyébként a külföldi sajtó úgy értékeli az EPP-s felfüggesztést, hogy ha valami úgy hápog, mint egy ... ...
Hirtelen 5 százalékos kamatot vezettek be, majdnem kitört egy háború, és előkerült az elsüllyedt hajó Ferenc pápa Erdélybe látogatott, de a csíksomlyói búcsúra nem ment el. Az állam bevezette a csodafegyverét, ami már az első hetekben százmilliárdokat mozgatott meg, elnapolták a pénzmosás elleni intézkedéseket ... ...
Kijött, hogy mekkora osztalékot fizet a Magyar Telekom Részvényenként 25 forintos osztalékról döntöttek.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Közel 10 milliárd forint többletforrás jut a NAK tájékoztatási szolgáltatásának támogatására


A kormány 9,9 milliárd forint plusz forrást biztosít 2023 végéig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számára a falugazdász-hálózat működtetéséhez és ahhoz a tudásmegosztáshoz, amely szükséges az uniós pályázati források eredményes felhasználásához - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országházban tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely ismertette: a kormány döntése alapján 2023-ig meghosszabbítják a NAK által a Vidékfejlesztési programból a tájékoztatási szolgáltatás címen elnyert projektet, a támogatásának mértéke pedig 7,82 milliárd forintról 17,72 milliárd forintra emelkedik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a NAK által nyújtott szolgáltatás folyamatosan fennmaradjon, és az agrárium szereplői eredményesen tudjanak élni az európai uniós források lehívásának lehetőségével.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Vidékfejlesztési program Tájékoztatási szolgáltatás projektjének megemelt támogatási összegéről tartott sajtótájékoztatón az Országház Gobelin termében 2020. október 27-énForrás: MTI/Máthé Zoltán

Nagy István agrárminiszter hozzátette, hogy a 2020 utáni időszak egyik sarokpontja marad a tudás átadásának és megszerzésének támogatása. A NAK pénzügyi fenntarthatóságához, feladatainak ellátáshoz nélkülözhetetlen az ehhez szükséges anyagi forrás. Ennek érdekében a kormány további 800 millió forintot csoportosított át a NAK számára ahhoz, hogy hatékonyan láthassa el az államtól átvett közfeladatait.

Nagy István szerint a mostani rendkívüli időszakban, amikor egy világjárvány második hullámával kell szembenézni, hatványozottan fontos, hogy az agrárgazdaság szereplői közös erővel, felelősségteljesen dolgozzanak együtt, és tervezzék a jövőt. Ebben a munkában az agrárkamarára kiemelt partnerként tekint a kormány. Partner egyebek közt abban is, hogy a gazdálkodók igényeiknek megfelelő képzésekben részesülhessenek, naprakész ismereteik legyenek szakmai, agrárpolitikai, valamint szabályozási kérdésekben.

"Ezért is fontos számunkra, hogy 2023 végéig meghosszabbítsuk az agrárkamara által megvalósított tájékoztatási szolgáltatást, amelyhez mintegy 9,9 milliárd forintot biztosítunk. Ez teszi lehetővé, hogy gazdálkodóink a következő évek átmeneti időszakában is zökkenőmentesen jussanak információhoz a mintegy 600 falugazdászból és több mint 220 irodából álló falugazdász hálózaton keresztül" - tette hozzá.

Nagy István agrárminiszter beszél a Vidékfejlesztési program Tájékoztatási szolgáltatás projektjének megemelt támogatási összegéről tartott sajtótájékoztatón az Országház Gobelin termébenForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az agrártárca vezetője kiemelte: ezzel a forrással hozzájárulnak a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók és a vidéki térségekben kis- és középvállalkozásként működő gazdasági szereplők tájékozottságának, felkészültségének javításához, és ezáltal versenyképességük növeléséhez.

A falugazdász hálózat alapvető szerepet tölt be abban, hogy a gazdálkodók hozzájussanak az uniós támogatásokhoz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy munkájukat eredményesen végezhessék" - mondta Nagy István. Az agrárminiszter kitért arra is: büszke arra, hogy az elmúlt héten a tagállamok nagy csatában, kompromisszumos megállapodásra jutottak a Közös agrárpolitika 2023-2027 közötti szabályrendszeréről, reformjáról Luxemburgban.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke ismertette, hogy a tájékoztatási szolgáltatás projekt során tavaly közel 160 ezer esetben végeztek elektronikus ügyintézést, közel 260 ezer esetben személyes tanácsadást, valamint mintegy 1400 csoportos tájékoztatót tartottak, kiemelten fókuszálva az aktuális szakmai és agrárpolitikai, agrárszabályozási kérdésekre, a hatályos és új jogszabályokra, illetve a támogatási intézkedésekkel kapcsolatos ismeretekre.

Kitért arra is, hogy a magasan kvalifikált és az adminisztratív teendőkben is évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek munkájának köszönhetően az idén a koronavírus-járvány okozta helyzetben a magyar gazdáknak az egységes kérelmek száz százalékát sikerült határidőre beadni, ezáltal időben megkezdődhetett az előlegek kifizetése.


További hírek

Újabb munkahelyvédő beruházások és a pénzügyeket egyszerűsítő intézkedések a héten

Az Origo összefoglalója a hét legfontosabb gazdasági híreiről.


A felelősségbiztosítási szerződés felmondása

A D.A.S. JogSzerviz szakértői a felelősségbiztosítási szerződés felmondásnak szabályait járják körül.


Szénerőművet helyeznek üzembe Dubajban

Az első, és alighanem egyben az utolsó ilyen létesítmény lesz a kőolajról ismert Perzsa-öböl térségében.


Tudta, hogy a Patyolat vállalaté volt Közép-Európa legnagyobb mosóüzeme?

A hattyúemblémás vállalat neve a tisztaság szinonímájává vált a szocializmus időszakában.


Saját készítésű videójátékban mutatja be egy luxusmárka új kollekcióját

Egyre gyakoribb, hogy különböző termékeket a virtuális térben mutatnak be.


Így épül a világ legnagyobb tengeri zsilipje

Ha elkészül, Amszterdam kikötője 24 órában elérhetővé válik.Elképesztő történetek tíz milliárdosról, akik mindenüket elveszítették

Egykor dúsgazdagok voltak, ám később teljesen tönkrementek. Van, aki börtönben ül közülük, más öngyilkos lett.


Ezért kellett Ázsiában külön tőzsdét nyitni az edzőcipőknek

Michael Jordan cipője például 185 millió forintért kelt el.


Kavics a gépezetben (1.) – korlátozható a nem kívánt örökös taggá válása egy társaságban?

A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértői kétrészes írásának első részét olvashatják.