2020. 11. 30. hétfő, András, Andor
Győzött vagy vesztett Orbán Viktor? A BBC szerint Orbán Viktor olcsón megúszta, hogy egyelőre bent tartsa a Fideszt az Európai Néppárban. Egyébként a külföldi sajtó úgy értékeli az EPP-s felfüggesztést, hogy ha valami úgy hápog, mint egy ... ...
Hirtelen 5 százalékos kamatot vezettek be, majdnem kitört egy háború, és előkerült az elsüllyedt hajó Ferenc pápa Erdélybe látogatott, de a csíksomlyói búcsúra nem ment el. Az állam bevezette a csodafegyverét, ami már az első hetekben százmilliárdokat mozgatott meg, elnapolták a pénzmosás elleni intézkedéseket ... ...
Kijött, hogy mekkora osztalékot fizet a Magyar Telekom Részvényenként 25 forintos osztalékról döntöttek.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Panírozott csirkefalatkát küldtek fel az űrbe - videóval


Egy brit szupermarket a világtörténelem során először egy panírozott csirkecombot bocsátott az űrbe, és le is filmezte útját. Az Iceland Foods az ötvenedik születésnapját ünnepelte ezzel az eléggé sajátos reklámmal.

A brit fagyasztott élelmiszereket áruló hálózat, az Iceland Foods a történelem során először küldött csirkehúst az űrbe.

Fennállása ötvenedik évfordulója tiszteletére és megünneplésére ezt az eléggé szokatlan módot választotta a cég, melyhez a Sent Into Space nevű űrmarketing cégtől kért segítséget.

A társaság 33,5 kilométer magasságba emelte a húsárut az űrközeli térben. A világűr határának sokan a földfelszíntől 100 kilométer magasságban húzódó Kármán-vonalat tekintik, de más értékelések szerint 80, illetve 120 kilométernél van ez a határ, a földi atmoszférát pedig egészen 10 ezer kilométer magasságig mérik. Összehasonlításul: a Hold Földtől mért átlagos távolsága 384 ezer kilométer.

A panírozott hústermék a Kármán vonal távolságának mintegy egyharmadát tette meg, és egy órát töltött ott, lebegve az alacsony nyomás közepette mért mínusz 65 fokos közegben.

Ezt követően a húskészítmény mintegy 350 kilométeres óránkénti sebességgel elkezdett visszazuhanni a Földre, ejtőernyője körülbelül a talajszint felett 20 kilométer magasságban nyílt ki.

Az űrt megjárt csirkefalat útját az alábbi videón lehet - rövidítve - nyomon követni:

A Sent Into Space cég az izlandi székhelyétől nem messze, egy Észak-Walesben (Nagy-Britannia) található farmról indította el a küldemény a világűrbe, mely egy gázzal töltött időjárási léggömb segítségével két óra alatt célba ért. Az útját műholdas nyomkövető rendszerrel követték a Földről, magát az utazást pedig egy beépített kamera filmezte végig. Az akció mögött vélhetően az állt, hogy a cég felhívja a figyelmet termékének minőségére, ami kibírta a zord viszonyokat is a magasban.

Az Iceland Foods, amely Nagy-Britannia kilencedik legnagyobb élelmiszerboltja, mintegy 950 üzlettel, mely fagyasztott ételekre szakosodott. Kínálatában több mint 60 féle sajátmárkás panírozott csirkés termék szerepel, amelyből csak október első hetében több mint 10 millió csirketerméket értékesített.

A Sent Into Space már korábban is küldött az űrbe ételeket, köztük a britek körében népszerű fish and chipst (azaz halat és sültkrumplit), de szerepelt már tésztát és palacsinta is. Csirke azonban még nem.

Forrás: Businessinsider.com[1]

 

References

  1. ^ Businessinsider.com (www.businessinsider.com)


További hírek

Újabb munkahelyvédő beruházások és a pénzügyeket egyszerűsítő intézkedések a héten

Az Origo összefoglalója a hét legfontosabb gazdasági híreiről.


A felelősségbiztosítási szerződés felmondása

A D.A.S. JogSzerviz szakértői a felelősségbiztosítási szerződés felmondásnak szabályait járják körül.


Szénerőművet helyeznek üzembe Dubajban

Az első, és alighanem egyben az utolsó ilyen létesítmény lesz a kőolajról ismert Perzsa-öböl térségében.


Tudta, hogy a Patyolat vállalaté volt Közép-Európa legnagyobb mosóüzeme?

A hattyúemblémás vállalat neve a tisztaság szinonímájává vált a szocializmus időszakában.


Saját készítésű videójátékban mutatja be egy luxusmárka új kollekcióját

Egyre gyakoribb, hogy különböző termékeket a virtuális térben mutatnak be.


Így épül a világ legnagyobb tengeri zsilipje

Ha elkészül, Amszterdam kikötője 24 órában elérhetővé válik.Elképesztő történetek tíz milliárdosról, akik mindenüket elveszítették

Egykor dúsgazdagok voltak, ám később teljesen tönkrementek. Van, aki börtönben ül közülük, más öngyilkos lett.


Ezért kellett Ázsiában külön tőzsdét nyitni az edzőcipőknek

Michael Jordan cipője például 185 millió forintért kelt el.


Kavics a gépezetben (1.) – korlátozható a nem kívánt örökös taggá válása egy társaságban?

A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértői kétrészes írásának első részét olvashatják.