2020. 10. 28. szerda, Simon, Szimonetta
Igazságügyminiszter: "a jogállamiság nem egy egyetemes fogalom" Az Euronews felületén közölt véleménycikkben ágál Varga Judit magyar igazságügyi miniszter az ellen, hogy az unióban a jogállamisághoz kössék a források elosztását. A tárcavezető szerint ez csak egy kiüresedett ... ...
Több bevételből kisebb nyereség a Groupamánál A Groupama Biztosító 2016-ban 97,43 milliárd forint díjbevételt ért el, 4,3 százalékkal magasabbat az előző évinél, az adózás utáni nyereség az előző évi 5,17 milliárd forintról 4,09 milliárd forintra csökkent - közölte a magyar számviteli szabályok alapján a biztosító az MTI-vel pénteken....
Puerto Rico csődöt jelentett Puerto Rico kormányzata csődeljárást kért maga ellen, miután képtelen volt kezelni az államadósságot.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

1999 óta először fordult elő, hogy leállították a tokiói tőzsdét


Technikai hiba miatt egész napra leállították a kereskedést a tokiói értéktőzsdén csütörtökön, ami először fordult elő azóta, hogy 1999 májusában teljes egészében számítógépes rendszerre állították át a működést.

A tőzsdét üzemeltető Japan Exchange Group közölte, hogy a kereskedési adatokat továbbító egyik rendszert valószínűleg hardverhiba bénította meg, nem számítógépes kalózkodás okozta a problémát.

A kereskedést helyi idő szerint csütörtök délelőtt 8 óra 35 perckor állították le Tokióban.

A Szapporo, Nagoja és Fukuoka városokban működő értéktőzsdék működését is fel kellett függeszteni, mivel azok is a tokiói tőzsde kereskedési rendszerét használják. A tokiói árutőzsdét és az oszakai határidős értéktőzsdét viszont nem érinti a súlyos technikai hiba, lévén más kereskedési rendszerrel működnek.

Járőkelők a tokiói tőzsde előtt idén májusbanForrás: AFP/Philip Fong

Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat újra a kereskedés. A tokiói tőzsde kereskedési rendszerének fejlesztője, a Fujitsu japán technológiai nagyvállalat annyit közölt, hogy dolgoznak a hiba elhárításán, de nem volt hajlandó részleteket és a meghibásodás okát elárulni.

New York és Sanghaj után a tokiói a világ harmadik legnagyobb értéktőzsdéje, amelyen mintegy 3700 vállalat részvényei forognak. A vállalatok piaci tőkeértéke együttesen hatezer milliárd dollár körül mozog.

Mijahara Koicsiro, a Tokiói Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója (b2) meghajol a vezetőség többi tagjaival a tőzsde épületében rendezett sajtótájékoztatón 2020. október 1-jén, miután technikai hiba miatt egész napra leállították a kereskedéstForrás: MTI/AP/Eugene Hoshiko

A tokiói tőzsdén voltak technikai problémák a múltban, és hírhedten lassú volt a kereskedési rendszere, de azóta, hogy 2010-ben új rendszert állítottak üzembe, jóval kevesebb technikai probléma fordult elő. Szoftverhiba miatt 2005 novemberében nagyjából három órára függesztették fel a kereskedést minden részvénnyel, 2018-ban pedig a tőzsdét és az értékpapírkereskedő cégeket összekötő kereskedelmi rendszer négy vonalából egy megbénult, mert egy brókercégtől hatalmas mennyiségű adat zúdult rá rutin rendszerellenőrzés során.


További hírek

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően folyamatosan csökken az álláskeresők száma

Októberre 306 ezerre mérséklődött a számuk, és ez a szeptemberi adatokhoz képest 5,3 százalékos csökkenést jelent.


Itt a nagy bejelentés, szankcionálható lesz a termékek kettős minőségének gyakorlata

A kormány így is védi a magyar fogyasztókat. Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak számít majd a kettős minőség.


Közel 10 milliárd forint többletforrás jut a NAK tájékoztatási szolgáltatásának támogatására

Az összeg hozzájárul a falugazdász-hálózat működtetéséhez, így az uniós pályázati források lehívásához is.


Így vásárolnak a magyarok külföldi webáruházakból

Érdekes adatokat tettek közzé egy reprezentatív felmérés eredményeként.


Panírozott csirkefalatkát küldtek fel az űrbe - videóval

Az élelmiszer a nagy kaland után visszatért a Földre.Busásan meg fognak térülni a nemzeti exportvédelmi program támogatásai

Olyan vállalkozásokat segít a kormány, amelyek nemzetközi összehasonlításban is egyedit tudnak nyújtani.


Meghalt a világ egyik legsikeresebb üzletembere, aki tésztagyárból hozott létre technológiai óriáscéget

A remetekirálynak hívott cégvezetővel nem mindennapi sikertörténetet írt a Samsung.


A Tesla csaknem 48 ezer autóját hívja vissza

A Kínában hozott intézkedés a távol-keleti országban az elmúlt években eladott autóik döntő részét érinti.


Bejelentés a csokról, a hitelmoratórium meghosszabbítása és új beruházások

Ezek voltak a hét legfontosabb gazdasági hírei. Az Origo összefoglalója.