2020. 08. 10. hétfő,
Magosz: Nem lehet egy év alatt felkészülni az EU Közös Agrárpolitikájára Ehhez egy teljesen új technológiára lenne szükség a mezőgazdaságban a Magosz elnöke szerint.
Óriásit kaszált a Nintendo a Black Friday alatt Az üzletláncok között is vannak nagy nyertesei a hétvégének.
Orosz ruletteznek a betegekkel a kórházakban? A várólista csökkentésére irányuló politikai nyomás miatt a sürgős műtétek háttérbe szorulnak a tervezett műtétekkel szemben a BAZ megyei kórházban. Így például egy délelőtt érkező vérhányással jelentkező ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Tállai András: Csökkentek a vállalkozások adóterhei, módosították a katázás szabályait


Tbb lnyeges adgyi vltoztatsrl is hatrozott az Orszggyls pnteken, ezeket Tllai Andrs,a Pnzgyminisztrium parlamenti llamtitkra foglalta ssze a Magyar Nemzetnek[1] adott interjjban. Az llamtitkr azt mondta, a mdostsok mind a versenykpessget, a gazdasg jraindtst s a visszalsek visszaszortst szolgljk. Ilyen tbbek kztt a kisadz vllalkozsok tteles adja, vagyis a kata szablyainak mdostsa is, amellyel a bjtatott munkaviszonyt akarjk kiszrni.

A vllalkozsok adminisztrcis terhei tbb ponton is cskkentek - hvta fel r a figyelmetTllai Andrs.

"Megszabadtottuk a hazai gazdasgi szereplket az egyik legbonyolultabb feladatuktl, a feltltsi ktelezettsgtl. Tavaly mr nem kellett feltlteni a trsasgi adt, idn pedig - a tegnap elfogadott mdosts nyomn - a helyi iparzsi adban is megsznik a ktelezettsg.gy a cgek t hnappal tovbb gazdlkodhatnak 80-85 millird forinttal,s decemberben elegend lesz csupn az gyfelek kiszolglsra koncentrlniuk" - fogalmazott az llamtitkr.

Cskken az adminisztrci

A lnyeges knnyebbsgek kztt emltette meg azt is, hogy az egyni vllalkozk a fejlesztsi tartalk sszegtaz eddigi tven szzalk helyett a nyeresg teljes sszegig lerhatjk. Emellett nagyjbl 150 ezer vllalkozsnak hoz jelents adminisztrcis tehercskkentst, hogy jvre az elektronikus kzti ruforgalmat ellenrz rendszerben, az gynevezett ekerben mr csak a kockzatos termkek szlltsa esetn kell bejelentst tenni.

Vltoznak a kata szablyai

Mg tbbeket rinthet a kisadz vllalkozsok tteles adja, vagyis a kata szablyainak mdostsa, amelynek lnyege, hogy extra,negyvenszzalkos adt kell fizetni, ha a kats vllalkoz egy zletfelnek hrommilli forintnl nagyobb sszeget szmlz ki egy vben."A rendelkezsek a munkahelyek megvdst s jabbak ltrejttt is segtik, hiszen jelenleg a tisztessges szereplk nem kpesek felvenni a versenyt azokkal a nagyobb cgekkel, amelyek munkajogviszony helyett katsknt foglalkoztatjk dolgozikat" - mondta Tllai Andrs. Hozztette, hogy a mdosts nyomn "negyvenmillirdos pluszbevtel rkezhet jvre, a tisztessgesen mkd vllalkozsok ugyanakkor mg tbbet nyerhetnek".

IllusztrciForrs: MTI/Nagy Lajos

A magnszemlyeket rint vltozsok

Bizonyos vltoztatsok a magnszemlyeket is rintik. "Az Eurpai Uniban a magyar trsadalombiztosts kri el az egyik legkisebb sszeget azrt, hogy az adfizetk hozzfrhessenek az egszsggyi elltrendszerhez, de az nem fair, hogy a fizet tagok finanszrozzk a nem fizetk elltsait is. Ezrt fogadta el tavaly a trvnyhozs az j, igazsgosabb trsadalombiztostsi szablyokat" - hangoztatta Tllai Andrs, hozztve: a parlament most "elvgezte e szablyrendszer finomhangolst". Ennek nyomn a korbbi hrom helyetthat hnapjuk lesz a ksedelembe esknek a hinyz sszegek rendezsre. Msrszt senki nem eshet ki az elltsra jogosultak krbl csak azrt, mert nincs rvnyes belfldi lakcme. Az llam tovbb admentessggel tmogatja, ha ms (pldul az elz munkltat vagy az nkormnyzat) megfizeti az rintett helyett az egszsggyi szolgltatsi jrulkot.

Tllai Andrs rmutatott: a szocilisan rszorulknak a trvny garantlja az ingyenes llami egszsggyi elltst, ppen gy, mint a nyugdjasoknak, a dikoknak s a kismamknak.

References

  1. ^ Magyar Nemzetnek (magyarnemzet.hu)


További hírek

Júniusban 191 ezer ember munkáját biztosította a koronavírus-járvány sújtotta ágazatok adókedvezménye

Az adókönnyítések összességében több mint egymillió munkavállalón segítettek eddig.


A legjobban teljesítő aranyipari cégnek egyetlen aranybányája sincs

Közel háromszorosára erősödött a vállalat papírja úgy, hogy egyetlen tárnát sem nyitottak az arany miatt.


Ezek a világ legfurcsább állásai

Bizarr, meghökkentő vagy épp veszélyes munkakörök álomfizetésért a világ minden tájáról. Bemutatjuk a legérdekesebbeket.


Sikeresek voltak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Teltházas lehet a Balaton, már másfél millió vendégéjszakát töltöttek a tónál a nyaralók.


Az amerikai elnök a gazdaságot támogató rendeleteket írt alá

Donald Trump azért hozta a rendeleteket, mert a kongresszusban megszakadt az egyeztetés az új gazdaságélénkítő tervről.


Új királya van az orosz szupergazdagoknak

Némileg szegényebbek lettek az orosz milliárdosok, akik közül most bemutatjuk a 10 leggazdagabbat.


Áttörés jön a Debrecen környéki vízgazdálkodás fejlesztésében

Több mint 16 milliárd forintos fejlesztési program indul meg.


Kiderült, mikortól lehetnek az amerikai hadseregnek lézerfegyverei

Egyre biztosabb, hogy már nem kell sokat várni a hadrendbe állításukra.


Bejelentették a Pápa és Győr közötti autóút fejlesztésének időpontját

A beruházással új nyomvonalon lesz elérhető Pápáról Győr és az M1-es autópálya.


Fél évszázad után, egymilliárd forintból megújult egy fontos vasúti szakasz

A Miskolcot és Nyíregyházát összekötő vasútvonal Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakasza újult meg.