2020. 08. 10. hétfő,
Magosz: Nem lehet egy év alatt felkészülni az EU Közös Agrárpolitikájára Ehhez egy teljesen új technológiára lenne szükség a mezőgazdaságban a Magosz elnöke szerint.
Óriásit kaszált a Nintendo a Black Friday alatt Az üzletláncok között is vannak nagy nyertesei a hétvégének.
Orosz ruletteznek a betegekkel a kórházakban? A várólista csökkentésére irányuló politikai nyomás miatt a sürgős műtétek háttérbe szorulnak a tervezett műtétekkel szemben a BAZ megyei kórházban. Így például egy délelőtt érkező vérhányással jelentkező ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

A legmerészebbek egyedi Lego-figurákba és különleges italokba fektetnek


A jrvny alaposan felforgatta a befektetsi piacokat. A rszvnyek hirtelen hatalmasakat zuhantak, a befektetk pedig igencsak megrmltek. Ennek kvetkeztben sokan kezdtk el gyorsan klnbz menedkeszkzkbe ttolni a tkjket, hogy minl inkbb vdve legyenek. Sokan azonban nem a hagyomnyos vdekezsi stratgikat vlasztottk, hanem egszen klns lehetsgekre csaptak le.

Amikor a pnzgyi piacokon olyan mret s mlysg felforduls alakul ki, mint idn tavasszal, akkor nem meglep, hogy a befektetk hirtelen igyekeznek minl biztosabb menedket keresni a pnzknek. Ilyenkor kznl vannak az llamktvnyek vagy az arany, amelyek hagyomnyosan rtkllk, amikor a kockzatosabb eszkzk (pldul a rszvnyek) jvje hirtelen bizonytalan lesz.

Vannak azonban olyan befektetk, akik nem ezekben a hagyomnyos menedkeszkzkben gondolkodnak. k azok, akik ilyenkor egszen klns terletekre csapnak le. Nemrg az eToro nev brkerplatform vgzett egy kutatst, amely azt vizsglta, hogy a brit befektetk milyen klnleges eszkzkbe menekltek a jrvny idejn. Noha az eToro kutatsa[1] loklis, elg jl mutatja, hogy milyen mrtkben ugrott meg az igny az idnknt igen extrmnek tn befektetsek irnt.

Sokan megijedtek a rszvnyektl az elmlt hnapokbanForrs: AFP/2020 Getty Images/Spencer Platt

Az eToro mdszere egybknt az volt, hogy a Google AdWords segtsgvel fltrkpezte, hogy egy adott idszakban a (potencilis) befektetk milyen eszkzkre kerestek.

Az alternatv befektetsek listjt egy elg hagyomnyosnak tekinthet eszkz, az ingatlan vezette, amelyre idn mjusban 9900 keress rkezett. Az ezstrmes sem nagy meglepets: az arany[2] futott be a msodik helyre 4400 keresssel. Az ingatlanok[3] esetben ez nem szmtott eltrsnek az elz v azonos idszakhoz kpest, azonban az aranynl mr 128 szzalkos nvekeds volt lthat a keressek tekintetben.

Az igazi rdekessgek azonban itt kezddnek. A bronzrmes eszkz ugyanis a ritka rmk kategrija lett, sszesen 3600 keresssel, ami 177 szzalkos nvekedsnek felelt meg 2019 mjushoz viszonytva. A negyedik helyre pedig a gyjti whiskey-k kerltek, 1600 keresssel, noha ez csak 23 szzalkos nvekeds volt a megelz v azonos idszakhoz kpest. sszevetskppen, a whiskey-k mg gy is lenyomtk a sokkal hagyomnyosabb menedkeszkznek szmt ezstt (880 keress), noha az utbbira rkez keressek 126 szzalkkal emelkedtek.

A terleti bontsbl jl ltszik egybknt, hogy a whiskey-k felfutst a Skcibl rkez keressek lktk meg ilyen lendletesen. Londonban egybknt az ingatlanok vezettk a keressi listt. Az viszont taln meglep lehet, hogy Walesben a klasszikus autk kategrija nyerte az idszakot.

Mindazonltal a nem hagyomnyos befektetsi eszkzk krben a legrdekesebb a Lego irnt megnvekedett rdeklds. A gyjti Lego-befektetsekre 260 keress rkezett, ami 53 szzalkos nvekedsnek felelt meg. A rendkvli helyzetet jl mutatja, hogy ezzel a befektetsi Lego-figurk simn maguk mg utastottk a nemesfmeket (210 keress), mg gy is, hogy utbbiak irnt 91 szzalkkal nagyobb volt az rdeklds, mint tavaly mjusban.

A sktok gyorsan lecsaptak a whiskey-befektetsekre a vlsg idejnForrs: AFP/Andy Buchanan

A klnleges befektetsek toplistjra egybknt a fentieken kvl olyan eszkzk frtek mg be, mint a mtrgyak, a karrk, a kriptovalutk, a gyjti borok, a gymntok, valamint a termfld.

Ezzel egytt, sszessgben, tovbbra is a hagyomnyos befektetsi eszkzk irnt mutatkozott a legnagyobb rdeklds. A kutats alapjn a rszvnyekre 110 000 keress rkezett, ami 66 szzalkos nvekedsnek szmtott.

A msodik legnpszerbb eszkz a ktvny volt, 40 500 keresssel, noha ez 22 szzalkos cskkenst jelentett a tavalyi v azonos idszakhoz kpest. A bronzrmet a tzsdn kereskedett alapok (ETF) szereztk meg 27 100 keresssel, igen ltvnyos, 124 szzalkos emelkeds mellett. A legnagyobb nvekedst azonban a brit llampaprok produkltk – az sszesen 4400 keress 132 szzalkos bvlst jelentett.

A rszvnyek irnti rdekldst az tmasztja al, hogymiutn tavasszal az rfolyamok sszeomlottak, szmos befektet igyekezett lecsapni a lehetsgre, hogy olcsn bevsrolhasson. A ktvnyek irnt viszont cskkent az rdeklds, mivel a hozamok folyamatos zsugorodsa mellett egyre kevsb voltak vonzk ezek az eszkzk – mondta Adam Vettese, az eToro elemzje.

References

  1. ^ kutatsa (www.etoro.com)
  2. ^ arany (www.origo.hu)
  3. ^ ingatlanok (www.origo.hu)


További hírek

Júniusban 191 ezer ember munkáját biztosította a koronavírus-járvány sújtotta ágazatok adókedvezménye

Az adókönnyítések összességében több mint egymillió munkavállalón segítettek eddig.


A legjobban teljesítő aranyipari cégnek egyetlen aranybányája sincs

Közel háromszorosára erősödött a vállalat papírja úgy, hogy egyetlen tárnát sem nyitottak az arany miatt.


Ezek a világ legfurcsább állásai

Bizarr, meghökkentő vagy épp veszélyes munkakörök álomfizetésért a világ minden tájáról. Bemutatjuk a legérdekesebbeket.


Sikeresek voltak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Teltházas lehet a Balaton, már másfél millió vendégéjszakát töltöttek a tónál a nyaralók.


Az amerikai elnök a gazdaságot támogató rendeleteket írt alá

Donald Trump azért hozta a rendeleteket, mert a kongresszusban megszakadt az egyeztetés az új gazdaságélénkítő tervről.


Új királya van az orosz szupergazdagoknak

Némileg szegényebbek lettek az orosz milliárdosok, akik közül most bemutatjuk a 10 leggazdagabbat.


Áttörés jön a Debrecen környéki vízgazdálkodás fejlesztésében

Több mint 16 milliárd forintos fejlesztési program indul meg.


Kiderült, mikortól lehetnek az amerikai hadseregnek lézerfegyverei

Egyre biztosabb, hogy már nem kell sokat várni a hadrendbe állításukra.


Bejelentették a Pápa és Győr közötti autóút fejlesztésének időpontját

A beruházással új nyomvonalon lesz elérhető Pápáról Győr és az M1-es autópálya.


Fél évszázad után, egymilliárd forintból megújult egy fontos vasúti szakasz

A Miskolcot és Nyíregyházát összekötő vasútvonal Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakasza újult meg.