2020. 07. 06. hétfő, Csaba
Mi vár ránk a héten? Bár az elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a hét egyik fontos eseménye, emellett külkereskedelmi és munkaerőpiaci statisztikai adatok ... ...
6 alternatíva a környezetre rendkívül káros műanyag szívószálak helyett

Ahogyan arról egy régebbi cikkünkben már írtunk a műanyag szívószálak rendkívül károsak a környezetre; a tíz leggyakrabban tengerpartokon eldobott hulladékok egyike és hiba készültek teljesen műanyagból nem újrahasznosíthatóak.

A

Már ötven napja tart a katari válság A katari emír kész tárgyalni a szárazföldi határ megnyitásáért.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány


A munkahelyeket megtart s j munkahelyeket ltrehoz vllalatoknak ad tmogatst a kormny, mert az elmlt tz v azt bizonytotta, hogy ez a gazdasgpolitikai modell jl mkdik - jelentette ki Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter pnteken Budapesten, a versenykpessgi program tmogat okiratainak tadsn.

A miniszter hangslyozta: a vilgjrvnnyal szembeni sikeres egszsggyi vdekezs utn a gazdasgi vdekezs sikerre vitele a kvetkez feladat, most a gazdasgvdelmi akciterv vgrehajtsa a legfbb priorits.
A versenykpessg-nvel tmogatsi program cstrtkn lezrult, a vgleges adatok szerint 806 plyzat rkezett, a jelentkez vllalatok 376 millird forintnyi beruhzs vgrehajtst vllaltk, s ezzel mintegy 143 600 munkahelyet vdenek meg - kzlte.
A kormny eredetileg 50 millird forintos kerettel indtotta a plyzatot, majd ezt az sszeget megtriplzta, 150 millird forint ll rendelkezsre. A berkezett tmogatsi igny 178,5 millird forint, a 150 millird forint feletti rszre krni fogjk a kormny tmogatst - jelezte.

Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter beszdet mond a versenykpessg-nvel program tmogat okiratainak tadsn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban mjus 29-nForrs: MTI/Bruzk Nomi

Felidzte, hogy nem ez az els alkalom, amikor Magyarorszg s a magyar gazdasg ilyen tpus kihvsokkal szembesl.

Tz vvel ezeltt is hasonl helyzetben volt az orszg, de most nem egy vgletekig legyenglt gazdasg nz szembe a nehzsgekkel, hanem a magyar emberek s vllalatok munkjnak ksznheten Eurpa egyik legdinamikusabban nvekv gazdasga - fogalmazott.
A miniszter hangslyozta, a kormny clja, hogy megvdje a veszlybe kerlt sszes munkahelyet s legalbb annyi j munkahelyet hozzanak ltre, amennyit a jrvny, illetve az azt kvet nehzsgek elvesznek.
Munkahely csak beruhzsbl jn ltre, ezrt fontos, hogy a lehet legtbb segtsget s tmogatst megkapjk azok a vllalatok, amelyek fejlesztsre hasznljk fel a mostani idszakot - mutatott r.

Pnteken jabb hrom vllalatvezet vehetett t tmogati okiratot a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban.

Takamura Hirosi, a GS Yuasa Magyarorszg Kft. gyvezet igazgatja, Nagy Lszl, a MET-NA Vasipari Gyrt s Forgalmaz Kft. gyvezetje, Pter gota, a Flextronics International Termel s Szolgltat Vmszabadterleti Kft. alelnke, Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter, valamint Csbr Katalin s Vigh Lszl, a Fidesz orszggylsi kpviselje (b-j) a versenykpessg-nvel program tmogat okiratainak tadsn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban mjus 29-nForrs: MTI/Bruzk Nomi

A Flextronics International Termel s Szolgltat Kft. beruhzsnak volumene 566 milli forint, amelyhez a magyar llam 282,4 milli forinttal jrul hozz. A tbb ipargban jelen lv elektronikai gyrt az autipari divzijhoz kapcsold fejlesztsre fordtja a tmogatst.

Vigh Lszl, a trsg fideszes orszggylsi kpviselje hangslyozta: Zalaegerszeg a jrmipar egyik fellegvra lesz az ott pl tesztplynak ksznheten. Kiemelte az egyttmkdst a Flextronics, a vros s a kormny kztt, ennek j pldjaknt emltette a vllalat ltal tervezett beruhzst s az ahhoz adott kormnyzati tmogatst.
A GS Yuasa Magyarorszg Kft. tbb mint 635,6 milli forintos beruhzshoz mintegy 287,2 milli forint llami tmogatst nyert el. A jrmipari alkatrszeket gyrt cg miskolci gyrban hajt vgre kapacitsnvel beruhzst. Csbr Katalin, a trsg fideszes orszggylsi kpviselje hangslyozta: a jrvny gazdasgi hatsai miatt a legfontosabb az vlt, hogy a cgek meg tudjk tartani munkavllalikat. Felhvta a figyelmet arra, hogy a GS Yuasa a jelenlegi nehz helyzetben a fejlesztst vlasztotta, ezzel munkahelyeket tart meg, ami a vrosnak s a rginak klnsen fontos.
A MET-NA Vasipari Gyrt s Forgalmaz Kft. 565,9 milli forintos beruhzshoz a magyar llam 282,9 milli forinttal jrul hozz. A Gyr-Moson-Sopron megyei csaldi tulajdon vllalkozs jrmipari beszllt, alkatrszek megmunklst segt fejlesztst hajt vgre.


További hírek

Az új költségvetés a családokat és a gazdaságot védi, a baloldal ezt sem szavazta meg

Tovább nő a gazdaság, csökken az államadósság, és több pénz jut jövőre az egészségügyre,


A Lufthansa megkapta az állami mentőcsomag első részletét

Az egymilliárd dolláros részletnek hála fizetésképes marad a német légitársaság.


Az EU-ban a tavalyinál kisebb lesz az idei búzatermelés

Az elemzők szerint idén 131,3 millió tonna lágy búzát takarítanak be.


Elfogadták a jövő évi költségvetést, és új támogatás indul a hazai cégeknek

Új korszak kezdődött az online számla kiterjesztésével, és megduplázták a kkv-k számára pályázható fejlesztési forrást.


A legmerészebbek egyedi Lego-figurákba és különleges italokba fektetnek

A járvány idején egészen furcsa menedékeszközök lettek népszerűek.


Egy félévszázados magyar sikersztori: a Túró Rudi

Titkok egy hungarikum történetéből, amelyet a megszületésekor erkölcstelennek kiáltottak ki.


Szijjártó Péter: Új program indul a magyar vállalatok támogatásáért

A gazdaság az emberek munkájától lesz erős, nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelektől.


Tállai András: Csökkentek a vállalkozások adóterhei, módosították a katázás szabályait

Fontos adóügyi könnyítésekről döntött pénteken az Országgyűlés,


A legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj

A cél olyan diákoknak segíteni, akik később a magyar közösség erősítéséért dolgoznak.


Rekordmagas lehet az arany árfolyama idén

A Saxo Bank elemzője szerint új rekordok jönnek az arany árfolyamában.