2020. 07. 06. hétfő, Csaba
Mi vár ránk a héten? Bár az elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a hét egyik fontos eseménye, emellett külkereskedelmi és munkaerőpiaci statisztikai adatok ... ...
6 alternatíva a környezetre rendkívül káros műanyag szívószálak helyett

Ahogyan arról egy régebbi cikkünkben már írtunk a műanyag szívószálak rendkívül károsak a környezetre; a tíz leggyakrabban tengerpartokon eldobott hulladékok egyike és hiba készültek teljesen műanyagból nem újrahasznosíthatóak.

A

Már ötven napja tart a katari válság A katari emír kész tárgyalni a szárazföldi határ megnyitásáért.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét


A BMW Group tvette s kifizette a leend debreceni autgyrnak a terlett, az ingatlan tulajdonjogt megszerezte - kzlte az nkormnyzat.

A megllapods szerinti vtelr fedezetet nyjt az nkormnyzat ltal az ingatlan megszerzsre s a kzel 400 hektros ipari terlet kialaktsra fordtott valamennyi kltsgre.

A kzlemny szerint a vros nkormnyzata ingatlanfejleszt cgn keresztl rtkestette a BMW Manufacturing Hungary Kft. rszre az autgyr megptsre szolgl ipari terletet, amelyet a beruhzs megvalstsra alkalmas mszaki llapotban tadott.

Ugyanakkor az eredeti szerzdsben foglaltakhoz kpest a felek kzs megegyezssel nhny fejlesztsi elem vonatkozsban hatrid-mdostsokat fogadtak el. E vltoztatsok az ipari terleten kvli infrastruktrkra vonatkoznak, s nem akadlyozzk az ipari terleten belli tovbbi fejlesztseket. A hatrid-mdostssal rintett fejlesztsek: a telekommunikcis hlzat, az ivvz-, szennyvz- s csapadkvz-vezetk, a gzellts, az tcsatlakozsok s az intermodlis kzpont - olvashat az nkormnyzat kzlemnyben.

A debreceni BMW-gyr meg fog plni, eddig minden az elzetes temtervnek megfelelen haladt - jelentette ki Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter mjus 15-i Facebook-sajttjkoztatjn, miutn olyan hrek lttak napvilgot, hogy a koronavrus-jrvny miatt kialakult helyzetben a nmet fl elhalasztja a debreceni beruhzst. Minden fl tartja az greteit s teljesti a ktelezettsgeit, a 2018 nyarn bejelentett, gyrptsrl szl szerzds 2020 jnius vgn, mdosts nlkl hatlyba lp.

A vilgjrvny okoz nhny hnapos eltoldst a vilggazdasgban is, ezrt termszetes, hogy az ptkezs menetrendjt nhny hnapos "tl-ig" hatrral mdostani kell - kzlte a miniszter.

A koronavrus-jrvny miatt nhny hnapos ksssel, de megpl a debreceni BMW-gyr, a gyrptsrl szl szerzds 2020. jnius vgn, mdosts nlkl hatlyba lpForrs: MTI/Czegldi Zsolt

Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. gyvezet igazgatja az esemnyen leszgezte: a munklatok a tervek szerint folytatdnak. Mi vltozatlanul elktelezettek vagyunk a Debrecenben ltestend zem tervei mellett - fogalmazott. Hozztette: az a globlis gazdasgi helyzet, amit a jrvny okozott, rnyomta a blyegt az ptkezsre is. Szksg lesz az ptkezs temezsnek nmi mdostsra, ebben a pillanatban az temezs vizsglata folyik. A kss, felttelezseik szerint, nhny hnapban mrhet.

Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter s a nmet gyr kpviseli 2018. oktber 12-n rtk al Debrecenben a beruhzsrl szl dokumentumokat. Az egymillird eurt meghalad beruhzsbl, a magyar kormny 12,3 millird forint tmogatsval felpl, 560 fociplynak megfelel terleten megvalsul leend debreceni BMW-gyrban vente 150 ezer gpkocsit gyrtanak majd, s tbb mint ezer j munkahelyet teremtenek - mondta akkor a klgazdasgi miniszter. Bejelentette azt is, hogy a kormny dntse rtelmben a leend BMW-autgyr telephelyhez kzel j csompontot alaktanak ki az M35-s autplyn, 2x2 svosra bvtik az odavezet sszekt utat, kontnerterminlt ptenek villamostott vasti sszekttetssel, j telekommunikcis s gzhlzatot alaktanak ki.


További hírek

Az új költségvetés a családokat és a gazdaságot védi, a baloldal ezt sem szavazta meg

Tovább nő a gazdaság, csökken az államadósság, és több pénz jut jövőre az egészségügyre,


A Lufthansa megkapta az állami mentőcsomag első részletét

Az egymilliárd dolláros részletnek hála fizetésképes marad a német légitársaság.


Az EU-ban a tavalyinál kisebb lesz az idei búzatermelés

Az elemzők szerint idén 131,3 millió tonna lágy búzát takarítanak be.


Elfogadták a jövő évi költségvetést, és új támogatás indul a hazai cégeknek

Új korszak kezdődött az online számla kiterjesztésével, és megduplázták a kkv-k számára pályázható fejlesztési forrást.


A legmerészebbek egyedi Lego-figurákba és különleges italokba fektetnek

A járvány idején egészen furcsa menedékeszközök lettek népszerűek.


Egy félévszázados magyar sikersztori: a Túró Rudi

Titkok egy hungarikum történetéből, amelyet a megszületésekor erkölcstelennek kiáltottak ki.


Szijjártó Péter: Új program indul a magyar vállalatok támogatásáért

A gazdaság az emberek munkájától lesz erős, nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelektől.


Tállai András: Csökkentek a vállalkozások adóterhei, módosították a katázás szabályait

Fontos adóügyi könnyítésekről döntött pénteken az Országgyűlés,


A legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj

A cél olyan diákoknak segíteni, akik később a magyar közösség erősítéséért dolgoznak.


Rekordmagas lehet az arany árfolyama idén

A Saxo Bank elemzője szerint új rekordok jönnek az arany árfolyamában.