2020. 05. 31. vasárnap, Angéla, Petronella
Új brexit-terv: kiderült, mikor szavaz a brit parlament Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a konzervatív párti brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) további menetéről. A legfrissebb felmérések ... ...
Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ... ...
Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli és középső részén (frissítés) Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli részén, a helyi rádió arra szólította fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges - adta hírül az MTI. ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Az MNB felhívása a pénzügyi közvetítőkhöz


A Magyar Nemzeti Bank a jrvnyhelyzet miatt vezeti krlevlben szltotta fel – az eddig fkpp szemlyes kommunikcival rtkestst vgz – pnzgyi kzvettket, hogy gyfeleiket a tovbbiakban lehetleg telefonos, elektronikus ton szolgljk ki. A pnzpiaci kzvettk tjkoztassk a hozzjuk fordul fogyasztkat a kormnyzati hitelezsi knnytsekrl, a biztostskzvettk pedig segtsk a biztostkat olyan termkek forgalmazsban, melyek megvdhetik az gyfeleket, amennyiben azok nehz anyagi helyzetbe kerlnnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jrvnyhelyzet kapcsn – a bankoknak s biztostknak korbban kiadott krlevelekhez hasonlan – felgyeleti vezeti krlevlben hvta fel az MNB-engedlyhez kttt tevkenysget vgz hazai banki (pnzpiaci) s biztostskzvett cgek (jellemzen alkusz s tbbes gynk), valamint az ltaluk foglalkoztatott alvllalkozk figyelmt: haladktalanul tjkoztassk a jegybankot, ha zletileg megbzhat mkdsket veszlyeztet, vagy az gyfelek szles krt rint kockzatot azonostannak, ha folyamatos zletmenetk srlhet, illetve, ha valamely rszkre tevkenysget vgz partnerk kerlne kritikus helyzetbe.

Az MNB elvrja a kzvettktl, hogy a jrvny idszakban is biztostsk napi zletmenetk folytonossgt, aktualizljk esetlegesen meglv erre szolgl tervket. Folyamatosan tjkoztassk gyfeleiket, partnereiket, ha zletmenetkben, kapcsolattartsukban vltozs trtnne, s minden elvrhat mdon gondoskodjanak sajt munkavllalik vdelmrl.

Br a kzvetti rtkests egyik f csatornja a szemlyes kommunikci, a jegybank jelen helyzetben javasolja, hogy az gyflkiszolglsi tevkenysgeiket (az rtkestsen tl az gyflszolglatot, panaszkezelst is) telefonos s elektronikus tra tereljk, ezen csatornkat rszestsk elnyben – ehhez megfelel kapacitst is biztostva.

A Magyar Nemzeti Bank szkhzaFot: Szab Gbor - Origo

Ha mgis elkerlhetetlen a szemlyes kapcsolat, az gyfelek s gyintzk rszre pl. folyamatos takartssal, ferttlentssel, kzferttlent biztostsval, 2 mteres tvolsg betartsval, s a kzfogs kerlsvel garantljk a lehet legnagyobb mrtk biztonsgot.

A jegybank elvrja, hogy a pnzpiaci kzvettk szakmailag felkszlten tjkoztassk a – vlheten megnveked szm – hozzjuk fordul gyfelet a kormnyzat jelenlegi, a hitelfelvevket segt intzkedseirl (pl. trlesztsi moratrium, teljes hiteldjmutat maximalizlsa). A biztostskzvettk helyezzk eltrbe azokat a – vrhatan cskkentett jutalktartalm – termkeket (pl. a hiteltrlesztsi biztostsok) tmeges rtkestst, amelyek vals s azonnali segtsget nyjthatnak a gazdasgi helyzet kedveztlen vltozsa esetn nehz helyzetbe kerl lakossgi gyfeleknek. Ezzel segtik gyflkrk hossz tv anyagi stabilitsnak fenntartst, s a hossz tv, bizalmon alapul gyflkapcsolat megerstst is.


További hírek

Pavláth Zita

Pavláth Zita a Neo Interactive operatív igazgatója. ...


De miért ragaszkodnak ennyire a németek a készpénzhez?

Úgy tűnik a koronavírus nyomán komoly fordulat jöhet, amely alaposan megváltoztathatja Németország pénzügyi szokásait.


Már most rengeteg pénz van a magán-űrutazásban - és ez még csak a kezdet

Hétvégén először lőhetnek fel emberekkel egy magáncég készítette űrhajót. Ezzel megnyílhat az út a kereskedelmi


Palkovics László: Egyre népszerűbb a munkahelyteremtő bértámogatás

Már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a támogatást.


A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét

A német autógyár továbbra is elkötelezett a beruházás mellett.


Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

Indukciós rollertöltő és digitális malacpersely a díjazottak között.


Ismét teljes körű a NAV ügyfélfogadása Pest megyében

Keddtől az eddig zárva tartó Pest megyei kirendeltségek is megnyílnak.


MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

Mintegy 55 ezer szoba újulhat meg a szálláshelyeken. Hamarosan benyújthatók a támogatási igények.


A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó Péter: Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik.


Folytatja a Boeing a 737 Max gépek gyártását

Pedig még nem engedélyezték a típus újbóli felszállását.