2020. 05. 31. vasárnap, Angéla, Petronella
Új brexit-terv: kiderült, mikor szavaz a brit parlament Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a konzervatív párti brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) további menetéről. A legfrissebb felmérések ... ...
Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ... ...
Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli és középső részén (frissítés) Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli részén, a helyi rádió arra szólította fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges - adta hírül az MTI. ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Madárinfluenza gyanúja miatt számoltak fel egy kacsaállományt Békésben


Madrinfluenza gyanja merlt fel egy Bks megyei, pusztafldvri kacsallomnyban, az llomnyt vasrnap felszmoltk, a ksbbi vizsglati eredmnyek szerint azonban az llatok nem voltak fertzttek - kzlte a Nbih.

A telepen megemelkedett az elhulls, ezrt a hatsgi szakemberek a helyszni vizsglatot kveten a telepet haladktalanul zrlat al helyeztk, mintt kldtek a Nbih laboratriumba, tovbb a madrinfluenza gyan miatt vasrnap felszmoltk a - sajthrek szerint 27 ezres - llomnyt.

A laboratriumi vizsglat vasrnap ks dlutn zrult. Az eredmny negatv lett, az elhulls nem madrinfluenza miatt trtnt - kzlte a Nbih.

Hozztettk, gy egyb hatsgi intzkedsre (vd- s megfigyelsi krzetek fellltsra, korltozsok bevezetsre) Bks megyben nincs szksg. Az llattart krtalantst kap.

Figyelmeztet tbla Fzesgyarmatnl. (Kpnk illusztrci)Forrs: MTI/Rosta Tibor

A Nbih az MTI krdsre kzlte, az aktulis laboratriumi eredmnyek alapjn a madrinfluenza vrusa mostanra csaknem 70 gazdasgban jelent meg Bcs-Kiskun s Csongrd megyben. Eddig hozzvetlegesen 953 ezer llatot kellett lelni, nagyrszt vzi szrnyasokat s nhny hztji gazdasgban tartott tykot.

A Nbih hangslyozza, a hatsg a betegsg terjedsnek megakadlyozsa rdekben a tovbbiakban is minden gyans esetnl a lehet legszigorbban lp fel. Emellett tovbbra is fontos, hogy minden baromfitartnak biztostania kell az llattart telepn a jrvnyvdelmi zrtsgot, az orszgos fllatorvosi utastsban elrt jrvnyvdelmi minimumfeltteleket s be kell tartani a baromfik ktelez zrtan tartst.

A madrinfluenza vrust mrcius vgn a Bcs-Kiskun megyei Cslyosplos kzelben tallhat kacsatart gazdasgban azonostottk, ott mintegy 32 500 pecsenyekacst ltek le. Nhny nappal ksbb Csongrd megyben, kt pecsenyekacsa-tart gazdasgban jelent meg a vrus. A Csengele kzelben lv telepen csaknem 142 ezer, mg az llsnl tallhatban 54 ezer llatot ltek le.


További hírek

Pavláth Zita

Pavláth Zita a Neo Interactive operatív igazgatója. ...


De miért ragaszkodnak ennyire a németek a készpénzhez?

Úgy tűnik a koronavírus nyomán komoly fordulat jöhet, amely alaposan megváltoztathatja Németország pénzügyi szokásait.


Már most rengeteg pénz van a magán-űrutazásban - és ez még csak a kezdet

Hétvégén először lőhetnek fel emberekkel egy magáncég készítette űrhajót. Ezzel megnyílhat az út a kereskedelmi


Palkovics László: Egyre népszerűbb a munkahelyteremtő bértámogatás

Már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a támogatást.


A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét

A német autógyár továbbra is elkötelezett a beruházás mellett.


Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

Indukciós rollertöltő és digitális malacpersely a díjazottak között.


Ismét teljes körű a NAV ügyfélfogadása Pest megyében

Keddtől az eddig zárva tartó Pest megyei kirendeltségek is megnyílnak.


MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

Mintegy 55 ezer szoba újulhat meg a szálláshelyeken. Hamarosan benyújthatók a támogatási igények.


A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó Péter: Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik.


Folytatja a Boeing a 737 Max gépek gyártását

Pedig még nem engedélyezték a típus újbóli felszállását.