2020. 05. 31. vasárnap, Angéla, Petronella
Új brexit-terv: kiderült, mikor szavaz a brit parlament Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a konzervatív párti brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) további menetéről. A legfrissebb felmérések ... ...
Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ... ...
Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli és középső részén (frissítés) Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli részén, a helyi rádió arra szólította fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges - adta hírül az MTI. ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Komoly biztonsági kockázatot jelent a Zoom, a cég reagált


A vrushelyzet miatt a vllalatok jelents rsznek t kellett llnia az otthoni munkavgzsre, emiatt pedig tbb olyan alkalmazs is jelents nvekedsnek indult, amelyeket korbban kzel sem hasznltak ennyien. Kzjk tartozik a Zoom is, a platform, amely segtsgvel tbbek kztt videokonferencikat lehet indtani, gy nagy npszersgnek rvend a vllalatok s felsoktatsi intzmnyek krben. Az elmlt hten viszont tbb aggaszt biztonsgi rsre is fny derlt, ezeket prblja most befoltozni a cgvezets.

A nemzetkzi sajtban futtzknt terjedtek a Zoom platformmal kapcsolatos problmk[1]. Az egyik els biztonsgi kockzat "Zoom bombing" nven vlt ismert, ennek lnyege pedig, hogy brki hozzfrhet a videobeszlgetsekhez, ehhez elg, ha a meeting egyni szmt ismeri.

Erre a problmra mg az FBI is figyelmeztetett, hiszen magnbeszlgetsek s cges titkok is kiszivroghatnak, ha nem figyel oda valaki. Ennek bekvetkezst viszonylag egyszer elkerlni, hiszen csak annyit kell tenni, hogy csak a beszlgets rsztvevivel osztjuk meg a sorszmot.

Egy msik biztonsgi rst a kiberbiztonsgi oktatsokkal foglalkoz Hacker House egyik dolgozja leplezett le. Ennek lnyege, hogy a Zoom felletn zeneteket is lehet kldeni, valamint linkeket is meg lehet osztani egymssal.

IllusztrciForrs: Zoom

A rendszer viszont nem tesz klnbsget a webhely linkek s bizonyos alkalmazsok linkjei kztt, gy egy hacker kpes lehet tvolsgi elrsre alkalmas programot telepteni az rintettek gpre, ha azok rkattintanak a linkre.

Mindemellett a vllalat vltig lltotta, hogy a beszlgetsek titkostva vannak, azonban mint kiderlt, a Zoom erre merben ms gyakorlatot alkalmazott, mint pldul a Telegram nev alkalmazs, gy kzel sem volt olyan biztonsgos, mint ahogyan azt az felhasznlk hittk. Egy biztonsgi szakember hvta fel arra a figyelmet, hogy csak a Zoom szerverein trolt informci van titkostva, a felhasznl szmtgpre vagy telefonjra rkez viszont nincs.

Az ggyel kapcsolatban nemrg megszlalt[2] Eric Yuan, a Zoom vezrigazgatja is, aki szerint tl gyors nvekedsnek indult a vllalat, ezrt keletkezett ennyi biztonsgi rs. Erre elg gyakran hivatkoznak a tech vllalatok, a legtbbjk elssorban a gyors nvekedst szokta okolni, ha valami balul sl el. Yuan szerint tanultak a hibbl s a jvben jobban fognak fkuszlni a biztonsgra.

References

  1. ^ problmk (www.tomsguide.com)
  2. ^ megszlalt (www.theverge.com)


További hírek

Pavláth Zita

Pavláth Zita a Neo Interactive operatív igazgatója. ...


De miért ragaszkodnak ennyire a németek a készpénzhez?

Úgy tűnik a koronavírus nyomán komoly fordulat jöhet, amely alaposan megváltoztathatja Németország pénzügyi szokásait.


Már most rengeteg pénz van a magán-űrutazásban - és ez még csak a kezdet

Hétvégén először lőhetnek fel emberekkel egy magáncég készítette űrhajót. Ezzel megnyílhat az út a kereskedelmi


Palkovics László: Egyre népszerűbb a munkahelyteremtő bértámogatás

Már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a támogatást.


A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét

A német autógyár továbbra is elkötelezett a beruházás mellett.


Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

Indukciós rollertöltő és digitális malacpersely a díjazottak között.


Ismét teljes körű a NAV ügyfélfogadása Pest megyében

Keddtől az eddig zárva tartó Pest megyei kirendeltségek is megnyílnak.


MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

Mintegy 55 ezer szoba újulhat meg a szálláshelyeken. Hamarosan benyújthatók a támogatási igények.


A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó Péter: Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik.


Folytatja a Boeing a 737 Max gépek gyártását

Pedig még nem engedélyezték a típus újbóli felszállását.