2020. 04. 08. szerda, Dénes
Fejlődhet az uniós vízumrendszer Az Európai Bizottság a schengeni vízumot kérelmező személyek adatait tartalmazó adatbázis továbbfejlesztését javasolja - közölte Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért ... ...
Az MNB a válság után erősítette a pénzügyi rendszer stabilitását Nem konvencionális eszközök alkalmazásával megfelelő válaszokat adott a gazdasági válság kihívásaira.
Még egy ponton módosít az alkotmányon a Fidesz Alkotmányba írná a Fidesz, hogy az állam minden szervének védenie kell a keresztény kultúrát - írja a 444. Csak este fél 8 előtt küldték el a törvényalkotási bizottság tagjainak az alkotmány nyolcadik ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Sok autós nem tud róla, pedig brutális bírság járhat érte


Komoly szigorral bntetik azokat az autsokat, akik kiskor vagy terhes utas mellett gyjtanak r a kocsiban. Tbb krnyez orszgban mr rvnyben van a tilts, s szmos eurpai llam tervezi bevezetni a pfkel sofrk bntetst. Magyarorszgon is rgta vita van a dohnyzsi szablyok szigortsrl.

Szigoran bntetik azokat az autsokat, akik kiskor vagy terhes utas mellett gyjtanak r a kocsiban. Tbb krnyez orszgban mr rvnyben van a tilts, legutbb a belga parlament fogadta el a szigortst, gy 2021-tl Belgiumban minden olyan kocsinak fstmentesnek kell lennie, amelyben gyermekek utaznak, a belga parlament egyhanglag fogadta el nemrg a szigortst - rja a Pnzcentrum[1].

Ms eurpai orszgban, pldul a skandinv orszgokban, Hollandiban s Lengyelorszgban is fontolgatjk a szigorts bevezetst, s Nmetorszgban is j ideje napirenden van a tma.

Ahhoz pedig, hogy nagy bntetseket sszeszedjen egy magyar auts, elg truccannia Ausztriba, ahol mr rvnyben van a tilalom: tilos rgyjtani az autban, ha a jrmben legalbb egy 18 ven aluli utazik. Ha valaki megszegi a szablyt, els krben 100 eurra (kb. 34 ezer forint) bntetik, visszaesk esetn a legfels hatr ennek a tzszerese is lehet.

  • Olaszorszgban is tilos cigarettzni a kocsiban, ha terhes n vagy kiskor is utazik benne. Ott, ha 12 v alatti gyermek vagy terhes n jelenltben dohnyzik valaki az autban, 500 s 5000 eur (kb. 170 ezer s 1 milli 700 ezer forint) kztti brsgot szabnak ki, ha pedig 12-17 v kztti gyerek van a jrmben, akkor az elbbinek a fele a bntetsi ttel.
  • rvnyben van a tilts a grgknl is, ahol akr 1500 eurs (tbb mint 500 ezer forintos) bntetst is kiszabhatnak, ha valaki 12 ven aluli utas jelenltben gyjt r.
  • Cipruson ennl lazbb a szablyozs, ha valaki 16 vesnl fiatalabb utas mellett pfkel, arra maximum 85 eurs (28 ezer forintos) bntetszt szabnak ki.
Forgalmi dug Budapesten, a Hungria krtonForrs: MTI/Mnus Mrton
  • Franciaorszgban is szablysrtsnek szmt, ha valaki 18 ven aluli utas mellett cigizik a kocsiban, ott a bntetsi ttel ltalban 68 eur (23 ezer forint).
  • A Brit-szigeteken is vaskos csekk jr a kiskorak melletti cigizsrt: rorszgban tilos dohnyozni az autban, ha 18 ven aluli is utazik benne, akit rajtakapnak, annak legalbb 100 eurt (kb. 34 ezer forintot) kell fizetnie.
  • Skciban ugyanezrt legalbb 100 fontot (40 ezer forintot) kell fizetnie a szablysrtknak, itt enyhts, hogy a nmet autklub sszegzse szerint az e-cigire nem vonatkozik a tilts.
  • Hasonlan Anglihoz s Waleshez, ahol legalbb 50 font (20 ezer forint) a bntetse azoknak, akik 10 v alatti utasok mellett gyjt r.

A magyarok vente 700 millird forintot kltenek dohnytermkekre, a tddaganatos betegek 85 szzalka dohnyzik - olvashat a cikkben.

References

  1. ^ Pnzcentrum (www.penzcentrum.hu)


További hírek

Februárban nőtt a hazai vendégéjszakák száma

A vendégek és vendégéjszakák száma is emelkedett az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.


A magyar fejlesztésű Moneytou-nak köszönhetően díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

Hárommillió magyar tudja használni egy magyar cég ingyenes szolgáltatását a népszerű üzenetküldő alkalmazásban.


Mennyibe kerülhet a világnak a koronavírus legyőzése?

A kutatók világszerte óriási erővel dolgoznak a gyógyszereken és a védőoltáson. Jelentős magyar eredmények is vannak.


Az MNB felhívása a pénzügyi közvetítőkhöz

A személyes kommunikáció helyett az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a járvány miatt.


Palkovics László: Több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahelyek védelmét, újak teremtését 2020-ban

Az innovációs miniszter az akciótervet mutatta be Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen.


A munkahelyek helyreállítása, újak teremtése a gazdaságvédelmi intézkedések fő célja

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a kormányzati lépésekbe - mondta Palkovics László.


Az Alaptörvénynek megfelelve látja el feladatait az Állami Számvevőszék

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is dolgoznak.


Madárinfluenza gyanúja miatt számoltak fel egy kacsaállományt Békésben

Utóbb kiderült, nem madárinfluenza miatt pusztultak el az állatok.


Komoly biztonsági kockázatot jelent a Zoom, a cég reagált

A vezérigazgató szerint a túl gyors növekedés miatt alakult ki a jelenlegi helyzet.


2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Az SK Innovation nevű cégről van szó, amely akkumulátorokat gyárt elektromos meghajtású autókba.