2020. 04. 08. szerda, Dénes
Fejlődhet az uniós vízumrendszer Az Európai Bizottság a schengeni vízumot kérelmező személyek adatait tartalmazó adatbázis továbbfejlesztését javasolja - közölte Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért ... ...
Az MNB a válság után erősítette a pénzügyi rendszer stabilitását Nem konvencionális eszközök alkalmazásával megfelelő válaszokat adott a gazdasági válság kihívásaira.
Még egy ponton módosít az alkotmányon a Fidesz Alkotmányba írná a Fidesz, hogy az állam minden szervének védenie kell a keresztény kultúrát - írja a 444. Csak este fél 8 előtt küldték el a törvényalkotási bizottság tagjainak az alkotmány nyolcadik ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Magyarország erős innovátor országgá válhat a jövőben


Az elmlt hnapokban szletett dntsek azt segtik, hogy Magyarorszg ers innovtor orszgg vljon - hangslyozta Gulys Tibor, az Innovcis s Technolgiai Minisztrium (ITM) innovcirt felels helyettes llamtitkra a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalval (SZTNH) tartott kzs sajttjkoztatn.

Magyarorszg az eurpai innovcis eredmnytblzat alapjn a mrskelt innovtorok kz tartozik a 23. helyvel, a forrsbvts, az intzmnyrendszer talaktsa, a szolgltatsi rendszer erstse, az innovcis krnyezeti felttelek javtsa tmogatja a magyar vllalatokat, kutatkat, feltallkat, a felsoktatsi intzmnyeket eredmnyesebb innovcis munkjukban.

Ebben a folyamatban rendkvl fontos szerepe van a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalnak, amely szolgltatsi knlatnak bvtsben jabb lpst tett a szakterleti tmakutats elindtsval, amely remnyek szerint hozzjrul az orszg innovcis teljestmnynek javulshoz, a szabadalmak szmnak nvekedshez.

Szakterleti tmakutats nven j szolgltatst indtott a Szellemi Tulajdon Nemzeti HivatalaForrs: pexels.com

Pomzi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalnak elnke rmutatott arra, hogy kiemelt fhatsgknt erstik a szellemi tulajdonhoz ktd szemlletet, az innovci vezrelte fejleszts vgigvitelt. A szakterleti tmakutats szolgltats indtsval segtsget adnak annak eldntshez, hogy az adott tmt milyen irnyban rdemes fejleszteni.

Az SZTNH jabb szolgltatst a berkezett ignyek alapjn indtottk az v elejn, az eddigi visszajelzsek kedvezek. Az elnk kiemelte, rdemes megnznik a kutat-fejleszt, innovcit vgzknek, a kkv-knak, hogy a tmrl, amelyet fejleszteni, kutatni szeretnnek, milyen nemzetkzi eredmnyek, adatok, publikcik vannak. A szolgltatssal abban is segtenek, hogy az rintettek megtalljk az jdonsgot a kutatsi, fejlesztsi terletkn.

A szolgltats egyben megtakartst is eredmnyez cgeknek, intzmnyeknek azzal, hogy csak azt fejlesszk, ami valban jdonsg, s amivel a piacon gazdasgi eredmnyt tudnak elrni.

Az SZTNH legfeljebb ngy ht alatt szerzi be a krt informcikat a klnbz nemzetkzi adatbzisokbl, amelyekbl lthatak lesznek majd az adott tmban szletett kutatsi eredmnyek - kzlte Pomzi Gyula. A hivatal online felletn lehet tjkozdni a lehetsgekrl, innen letlthet az a megrendel lap, amely alapjn szerzdst ktnek a munka elvgzsre, 150 ezer forintos nett ron.


További hírek

Februárban nőtt a hazai vendégéjszakák száma

A vendégek és vendégéjszakák száma is emelkedett az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.


A magyar fejlesztésű Moneytou-nak köszönhetően díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

Hárommillió magyar tudja használni egy magyar cég ingyenes szolgáltatását a népszerű üzenetküldő alkalmazásban.


Mennyibe kerülhet a világnak a koronavírus legyőzése?

A kutatók világszerte óriási erővel dolgoznak a gyógyszereken és a védőoltáson. Jelentős magyar eredmények is vannak.


Az MNB felhívása a pénzügyi közvetítőkhöz

A személyes kommunikáció helyett az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a járvány miatt.


Palkovics László: Több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahelyek védelmét, újak teremtését 2020-ban

Az innovációs miniszter az akciótervet mutatta be Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen.


A munkahelyek helyreállítása, újak teremtése a gazdaságvédelmi intézkedések fő célja

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a kormányzati lépésekbe - mondta Palkovics László.


Az Alaptörvénynek megfelelve látja el feladatait az Állami Számvevőszék

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is dolgoznak.


Madárinfluenza gyanúja miatt számoltak fel egy kacsaállományt Békésben

Utóbb kiderült, nem madárinfluenza miatt pusztultak el az állatok.


Komoly biztonsági kockázatot jelent a Zoom, a cég reagált

A vezérigazgató szerint a túl gyors növekedés miatt alakult ki a jelenlegi helyzet.


2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Az SK Innovation nevű cégről van szó, amely akkumulátorokat gyárt elektromos meghajtású autókba.