2020. 02. 18. kedd, Bernadett
Így verik át, ha Szlovákiában jár A szlovákiai szőlészek és borászok szakmai szervezete szerint rengeteg olyan bor van a szlovák piacon, amely az állami azonosító kódszám alapján hazainak minősül, valójában azonban tartálykocsikban behozott ... ...
Halál kórházban, beteg panaszok elmaradt kezelésre, tájékoztatásra!

Beteg és rokonok panaszaiban az elmaradt kezeléstől, az indokolatlan halál sérelméig sok a vita, a vitatott körülmény.

Halál a kórházban, kezdetben nem halálos

The post

Megtagadhatja a nyeremény kifizetését a kaszinó - új javaslat az NGM-től Aki gyanús a kaszinóban, annak nem szabad kifizetni a nyereményét, de a valós okról nem szabad tájékoztatni az illetőt - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Londoni elemzők: finomhangolják a magyar monetáris és költségvetési politikát


Londoni pnzgyi elemzk szerint jelenleg "finomhangolsi zemmdban" mkdik a magyar monetris s kltsgvetsi politika, ami arra vall, hogy egyik terleten sem vrhat jelentsebb mdosts, hacsak a magyar gazdasgot nem ri kls sokk.

A Bank of America globlis pnzgyi szolgltat csoport londoni kutatsi rszlegnek (BofA Global Research) feltrekv piacokkal foglalkoz elemzi a minap tjkozd ltogatst tettek a kzp-eurpai EU-gazdasgokban.

Matolcsy Gyrgy, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnke.Forrs: MTI/Czegldi Zsolt

Benyomsaikrl sszelltott, htfn Londonban bemutatott tanulmnyukban kiemelik azt a vlemnyket, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "knyelmes helyzetben" van: az inflci jrszt ellenrzs alatt ll, mivel a maginflci az elmlt hnapokban lefel indult, s gy tnik, hogy a forintrfolyam szk, 328-336 forint/eur svban rgzlt.

A hz londoni elemzi szerint az MNB– ha valamirt kikerlne jelenlegi komfortznjbl– kisebb kiigaztsokat vgrehajthat a devizaswap-llomnyban, de nem tapasztalhat elktelezettsg a monetris alaplls mdostsra semelyik irnyban, tekintettel a tovbbra is meglehetsen bizonytalan kls krnyezetre.

A BofA Global Research szakrti szerint a kltsgvetsi finanszrozs pozitv plyn van, s ehhez jelents hozzjrulst nyjt a lakossgi ktvnyrtkests.

A cg elemzi kzltk, hogy a 2020-as magyarorszgi kltsgvetsben nem ltnak semmilyen jelentsebb kockzatot. Vlemnyk szerint ha lesz is brmilyen kltsgvetsi sztnzs, azt a hatsgok inkbb 2021-re tartogatjk, tekintettel a 2022-ben esedkes vlasztsokra.

A Magyar Nemzeti Bank plete Budapesten.Forrs: MTI/Manek Attila

A hz londoni elemzi az eddigi 3,1 szzalkrl 3,4 szzalkra emeltk az idei egsz ves tlagos magyarorszgi inflcira adott elrejelzsket, elssorban a vrtnl kiss magasabb, ngy szzalkos decemberi tizenkt havi inflci s a viszonylag gyenge forintrfolyam krnyezetben emelked olajrak miatt.

Vrakozsuk szerint ugyanakkor a teljes kosrra szmolt inflci most mr tetzik, s az v vgre hrom szzalkra lassul. Mindehhez jrul, hogy nem mutatkozik egyrtelm irnymutats sem az eurvezeti jegybank (EKB), sem az amerikai jegybank szerept ellt Federal Reserve rszrl, s ebben a krnyezetben az MNB valsznleg fenntartja jelenlegi monetris politikai alapllst - jsoltk htfi tanulmnyukban a BofA Global Research londoni elemzi.

Az MNB vltozatlan idei monetris alapllsa gyakorlatilag konszenzusos elrejelzs a londoni elemzi kzssgben.

Az egyik legnagyobb londoni szkhely globlis gazdasgi-zleti elemzhz, a Capital Economics friss vindt trsgi helyzetrtkelsben kzlte: vrakozsa szerint a "hihetetlenl enyhe" monetris alaplls magyar jegybank szemet huny a clszintet jval meghalad, htvi cscson jr inflci felett, s az idn nem vltoztat 0,90 szzalkos alapkamatn.

A Magyar Nemzeti Bank kzponti, Alpr Ignc tervezte memlk plete.Forrs: MTI/Jszai Csaba

A hz szerint a relkamatok ebben a krnyezetben vltozatlanul mlyen a negatv tartomnyban maradnak, s ez tovbb hajtja a magnszektorba irnyul hitelkiramlst, amely mr novemberben tzvi cscson volt.

A Capital Economics londoni elemzi mindezt egybevetve azzal szmolnak, hogy a forint 2020 vgig 345 forint/eur krnykre gyengl.

A cg ugyanebben a prognzisban kzlte: a legutbbi aktivitsi adatok arra vallanak, hogy a magyar hazai ssztermk (GDP) nvekedse tavaly elrhette az t szzalkot, s br az idn ehhez kpest msfl szzalkpont krli lassuls vrhat, az idei tem is a magyar gazdasg hossz tv nvekedsi potencilja felett marad.

A hz londoni elemzi szerint az egsz trsg egyik legnagyobb meglepetse volt a magyar gazdasg tavalyi fellteljest nvekedse.

A Morgan Stanley globlis pnzgyi szolgltat csoport Londonban bemutatott j, tfog, 68 oldalas ves feltrekv piaci prognzisa is gy fogalmaz, hogy a meglepen erteljes– ves sszevetsben t szzalkos– tavalyi harmadik negyedvi ves nvekeds megerstette a magyar gazdasg regionlis nvekedsi fellteljest sttust.

A Morgan Stanley londoni elemzi ennek ellenre szintn azt valsznstik, hogy az idn nem vltozik az MNB 0,90 szzalkos alapkamata, de a hz szerint 2021 harmadik negyedvben egy szzalkra emelkedhet a jegybanki kamat.


További hírek

Sok autós nem tud róla, pedig brutális bírság járhat érte

Büntetik, aki kiskorú vagy terhes utas mellett gyújtanak rá a kocsiban.


Arany alapú értékpapírt hoz forgalomba az egyik európai királyság

Az új papír vélhetően a londoni tőzsdén fog debütálni.


Magyarország erős innovátor országgá válhat a jövőben

Új szolgáltatást indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.


Özvegyi nyugdíj: nem biztos, hogy elég, ha betöltötte a korhatárt

Mit kell tenni a nyugdíjkorhatár betöltésével annak, aki özvegy? Az érintettnek kétféle nyugdíjkorhatárt kell figyelnie: a házastárs halálának időpontjában rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt és ... ...


Alig maradt ideje a felvételizőknek

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre. A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a hitelesítés kétféleképpen végezhető el. Az ügyfélkapun ... ...


Merkel egyre nagyobb válságba kerül, már a lemondásában van csak ráció

Angela Merkelre egyre nagyobb nyomás nehezedik annak érdekében, hogy a pártja, a konzervatív CDU vezetési válságának feloldása érdekében mihamarabb álljon fel a kancellári székből. A politológusok is ebben ... ...


Csak a baj van a készpénzzel

Az ukrán bruttó hazai össztermék (GDP) csaknem negyedét adja a szürkegazdaság - derült ki egy friss a kutatási anyagból. A 2018. évi GDP 23,8 százaléka, azaz 846 milliárd hrivnya (9890 milliárd forint) ... ...


Bejön és borul is a papírforma a Demokrata Pártban

Nevadában, ahol a demokraták a héten, szombaton tartják a jelölőgyűléseket (caucus), a párt elnökjelöltségére pályázók elismerték, hogy Bernie Sanders győzhet, a többiek csak a második, harmadik helyért ... ...


Erre a lengyelek sem számítottak

Lengyelországban is meglódult az infláció, egy százalékponttal haladta meg a várakozásokat, a közgazdászok aggasztónak tartják, hogy hónapok óta gyorsul a tempó. Lengyelországban az új évben kilőtt ... ...


További növekedést vetítenek előre a magyar gazdaság eddigi eredményei

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság növekedése várhatóan továbbra is meghaladja majd az uniós átlagot.