2020. 05. 31. vasárnap, Angéla, Petronella
Új brexit-terv: kiderült, mikor szavaz a brit parlament Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a konzervatív párti brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) további menetéről. A legfrissebb felmérések ... ...
Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ... ...
Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli és középső részén (frissítés) Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli részén, a helyi rádió arra szólította fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges - adta hírül az MTI. ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Kiderült, hova ömlöttek idén a nagy pénzek


A nagy amerikai hedge fundok egy rvidebb mosolysznet utn az idei els negyedvben jra beleszerettek a Nasdaqon jegyzett FAANG-rszvnyekbe. Ez a befektetk szmra fontos indiktor, hiszen a bizalom visszatrse akr tovbbi nvekedst vetthet elre ezeknl a cgeknl. Heti befektetsi tletek.

Miutn a tavalyi v vghez kzeledve kt kzzel szrtk a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix s a Google (Alphabet) paprjait (azaz a FAANG komponenseit), a nagy befektetsi alapok az idn visszatrtek ezekhez a paprokhoz, s ezttal mr nagy ttelekben vsroltk ket – hivatkozik a CNBC [1]az ezzel kapcsolatban frissen publiklt kimutatsokra.
A nagy hedge fundok egyike, a hatalmas sszegeket kezel Tiger Global Management az t techris kzl elssorban a Facebookra szavazott: ebben az vben 64,5 szzalkkal, 8,8 milli darabra emelte a kzssgi portlban val rszesedst – derl ki az Egyeslt llamok rtkpapr- s Tzsdebizottsgnak (SEC) tjkoztatjbl.

Forrs: 123rf.com

De hisznek a Netflixben is, hiszen ebben a cgben 42,8 szzalkkal, 2,1 milli darabra nveltk a rszvnyllomnyukat.

Forrs: Origo

A T. Rowe Price szintn emelte rszesedst a Facebookban az idei els negyedvben: k 19 szzalkkal, 107,9 millira nveltk a birtokukban lv paprok szmt.
Warren Buffett cge, a Berkshire Hathaway az Amazonban ltott fantzit az elmlt idszakban, ugyanis tbb mint 860 milli dollr rtk csomagot halmozott fel magnak a trsasg rszvnyeibl az els negyedv vgig. Buffett nemrgiben egybknt elismerte, hogy alulrtkelte az online kiskereskedelmi vllalatot, illetve annak tulajdonost, Jeff Bezost. Radsul azt is elrulta a CNBC-nek: ez volt az els alkalom, hogy vsroltak a cg paprjaibl, emellett rltsgnek tartja, hogy maga eddig mg nem fektetett be az Amazonba.

A FAANG-rszvnyek npszersgnek jbli nvekedse az elmlt idszakban fellmlta a rszvnypiacok tlagos emelkedst. A Netflix pldul 33 szzalkkal drgult, holott lelassult az elfizetk szmnak nvekedse, radsul a Walt Disney szemlyben hamarosan j versenytrsat kap a vide-streaming szolgltatsok piacn.

Forrs: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

A Facebook rfolyama pedig tbb mint 40 szzalkkal ersdtt mr idn, amit az indokol, hogy hiba ll tbb orszgnak is szndkban a kzssgi platform megregulzsa, piaci elemzk szerint semmi sem fogja veszlyeztetni a hirdetsi bevtelek szdletes tem nvekedst a cgnl. A Facebookkal kapcsolatos aggodalmak mr bven bepltek az rba, ezrt jelents mrtkben nveltk a pozcinkat – hangslyozta Paul Greene, a T. Rowe Price portfli menedzsere a CNBC-nek.

Forrs: --

rdemes figyelemmel ksrni a SEC ltal negyedves rendszeressggel kzztett kimutatsokat, hiszen azokbl kiderl, hogy a nagy alapkezelk mely rszvnyekben nveltk, illetve cskkentettk a pozciikat. Viszont azzal is tisztban kell lenni, hogy a felgyelet mindig az adott negyedv vgt kveten 45 nappal publiklja a jelentst, ezrt az abban szerepl adatok mr nem felttlenl tkrzik az aktulis llapotokat.

References

  1. ^ CNBC (www.cnbc.com)


További hírek

Pavláth Zita

Pavláth Zita a Neo Interactive operatív igazgatója. ...


De miért ragaszkodnak ennyire a németek a készpénzhez?

Úgy tűnik a koronavírus nyomán komoly fordulat jöhet, amely alaposan megváltoztathatja Németország pénzügyi szokásait.


Már most rengeteg pénz van a magán-űrutazásban - és ez még csak a kezdet

Hétvégén először lőhetnek fel emberekkel egy magáncég készítette űrhajót. Ezzel megnyílhat az út a kereskedelmi


Palkovics László: Egyre népszerűbb a munkahelyteremtő bértámogatás

Már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a támogatást.


A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét

A német autógyár továbbra is elkötelezett a beruházás mellett.


Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

Indukciós rollertöltő és digitális malacpersely a díjazottak között.


Ismét teljes körű a NAV ügyfélfogadása Pest megyében

Keddtől az eddig zárva tartó Pest megyei kirendeltségek is megnyílnak.


MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

Mintegy 55 ezer szoba újulhat meg a szálláshelyeken. Hamarosan benyújthatók a támogatási igények.


A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó Péter: Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik.


Folytatja a Boeing a 737 Max gépek gyártását

Pedig még nem engedélyezték a típus újbóli felszállását.