2020. 08. 10. hétfő,
Magosz: Nem lehet egy év alatt felkészülni az EU Közös Agrárpolitikájára Ehhez egy teljesen új technológiára lenne szükség a mezőgazdaságban a Magosz elnöke szerint.
Óriásit kaszált a Nintendo a Black Friday alatt Az üzletláncok között is vannak nagy nyertesei a hétvégének.
Orosz ruletteznek a betegekkel a kórházakban? A várólista csökkentésére irányuló politikai nyomás miatt a sürgős műtétek háttérbe szorulnak a tervezett műtétekkel szemben a BAZ megyei kórházban. Így például egy délelőtt érkező vérhányással jelentkező ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Hihetetlen és meglepő üzleti ötletek, amelyek tényleg beváltak


nkkel is mr biztosan elfordult, hogy egy termk lttn azt mondtk maguknak: ezt mirt nem n talltam ki, hiszen ennl egyszerbb dolog nincs a vilgon. Amikor viszont tnyleg elkezd tletelni az ember valami egyszer, de mgis nagyszer dolgon, akkor gyakran a vgeredmny valami elkpeszt butasg lesz. Nha viszont akkora sletlensget alkottak az tletelk, hogy valami miatt mgis siker lett belle.

5. A haj eladsa

Ebben ugyan semmi megbotrnkoztat nincs, mgis rdemes megemlteni, mivel olyasmirl van sz, amirl kevesen gondolnk, hogy sok pnzt hozhat. Akinek gynyr, hossz haja van s esetleg szeretne frizurt vltani, az jobb ha eltte kikri fodrsza tancst - persze ha megbzhat - hiszen van r esly, hogy valaki akr fizetne is a levgott tincsekrt. Ezeket legtbbszr parknak hasznljk, amely minl lethbb s eredetibb, annl tbbet r. Debra Yerga mg 2013-ban adta el levgott hajt 4000 dollrrt[1].

illusztrciForrs: Shutterstock

4. Profi siratk

Akadnak olyanok, akik azon aggdnak, hogy a temetskre nem mennek el annyian, mint ahogyan az vrhat lenne, vagy ppen a hangulat nem lesz kellen nneplyes s szomor. Mr erre is van megolds, mivel tbb orszgban– fleg Afrikban– hivatalos gyszolkat is fel lehet brelni, akik garantltan megteremtik a hangulatot a temetsen s kpesek akr tbb rn t is megrendlten gyszolni.

illusztrciForrs: AFP/Rajesh Jantilal

3. Friss, palackozott leveg

A szmogos nagyvrosi leveg nem tesz jt a szervezetnek, ezrt nincs is jobb rzs annl, mint hazarve kibontani egy jfajta palack ausztrl tengerparti levegt vagy esetleg egy flakon erdei levegt. Erre a termkre leginkbb a knaiak kaptk r, mert vrosaik tbbsgben hihetetlenl szennyezett a leveg. John Dickinson s Theo Ruygrok vllalata 130 llegzetnyi levegt tuszkol a palackokba s tbb tpusbl is lehet vllogatni, darabonknt 18 dollrrt[2].

illusztrciForrs: AFP/Imaginechina/Shi Xing

2. The Pet Rock, a hzillat k

A The Pet Rock hatalmas siker lett annak ellenre, hogy pusztn egy darab krl van sz, amelyet becsomagoltak egy kartondobozba, azon lyukakat vgtak s nmi sznt, meg egy tmutatt csomagoltak mell, amelyben lertk, hogyan kell a darabka kvet felnevelni. Ez az egsz ngy dollrba kerlt 1975-ben, Gary Dahl pedig nagyjbl 1,5 milli darabot adott el belle[3], teht szp kis summt keresett a vilg egyik legidtlenebb zleti tletvel.

Forrs: Wikimedia Commons

1. Mike Merrill eladta magt rszvnyekre szedve

Mg 2008-ban trtnt a szenzci, amikor a 30 ves Mike Merrill gy dnttt, hogy megprblja magt eladni a tzsdn. Sajt magt 100 000 rszvnyre osztotta, ezeket pedig darabonknti egy dollros ron knlta. Minden egyes rszvny ltal egy aprcska szzalkot is lehetett kapni Merill fizetsbl. Mike sszesen 3711 rszvnyt adott el magbl[4] s volt olyan idszak, amikor a rszvnyek rfolyama a 20 dollrt is elrte. Az igazn vicces dolog, hogy idkznknt feltett az letvel kapcsolatos krdseket a rszvnyeseknek, akik eldnthettk, hogy mit vlasszon a lehetsgek kzl, pldul vegetrinus legyen-e. Persze a dolognak voltak htulti is, mert a src volt bartnje is vett a rszvnyekbl.

illusztrci123RF


További hírek

Júniusban 191 ezer ember munkáját biztosította a koronavírus-járvány sújtotta ágazatok adókedvezménye

Az adókönnyítések összességében több mint egymillió munkavállalón segítettek eddig.


A legjobban teljesítő aranyipari cégnek egyetlen aranybányája sincs

Közel háromszorosára erősödött a vállalat papírja úgy, hogy egyetlen tárnát sem nyitottak az arany miatt.


Ezek a világ legfurcsább állásai

Bizarr, meghökkentő vagy épp veszélyes munkakörök álomfizetésért a világ minden tájáról. Bemutatjuk a legérdekesebbeket.


Sikeresek voltak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Teltházas lehet a Balaton, már másfél millió vendégéjszakát töltöttek a tónál a nyaralók.


Az amerikai elnök a gazdaságot támogató rendeleteket írt alá

Donald Trump azért hozta a rendeleteket, mert a kongresszusban megszakadt az egyeztetés az új gazdaságélénkítő tervről.


Új királya van az orosz szupergazdagoknak

Némileg szegényebbek lettek az orosz milliárdosok, akik közül most bemutatjuk a 10 leggazdagabbat.


Áttörés jön a Debrecen környéki vízgazdálkodás fejlesztésében

Több mint 16 milliárd forintos fejlesztési program indul meg.


Kiderült, mikortól lehetnek az amerikai hadseregnek lézerfegyverei

Egyre biztosabb, hogy már nem kell sokat várni a hadrendbe állításukra.


Bejelentették a Pápa és Győr közötti autóút fejlesztésének időpontját

A beruházással új nyomvonalon lesz elérhető Pápáról Győr és az M1-es autópálya.


Fél évszázad után, egymilliárd forintból megújult egy fontos vasúti szakasz

A Miskolcot és Nyíregyházát összekötő vasútvonal Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakasza újult meg.