2020. 05. 31. vasárnap, Angéla, Petronella
Új brexit-terv: kiderült, mikor szavaz a brit parlament Január utolsó hetében szavaz a londoni alsóház arról a javaslattervről, amelyet a konzervatív párti brit kormány állít össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) további menetéről. A legfrissebb felmérések ... ...
Lélektani határ alá zuhant a forint, már az FBI jelentett a magyar korrupcióról - ez történt augusztusban Milliárdokat fizethetett az amerikai hatóságoknak a Microsoft magyarországi korrupciós botránya miatt, beszakadt a forintárfolyam augusztus legvégén. A kormány eközben a nyugdíjasoknak rezsiutalványokat ... ...
Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli és középső részén (frissítés) Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli részén, a helyi rádió arra szólította fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges - adta hírül az MTI. ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Vona: új kiegyezésre van szükség


Április 8-án véget érhet a félelem korszaka - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik évadnyitóján elmondott beszédében. A pártelnök hét területen szorgalmazott történelmi fordulatot és arról beszélt, hogy szerinte a Jobbiknak van egyedüli reális forgatókönyve a kormányváltásra, és ehhez az ereje és az elszántsága is adott.

A választás évének első igazán jelentős jobbikos rendezvényén, Vona Gábor a Jobbik évadnyitóján elmondott, nagyjából egyórás beszédében kijelentette: pártja készen áll arra, hogy "április 8-án Magyarország szekerét egy másik irányba tolja a magyar emberekkel közösen".

Az ország többsége azt szeretné, "ha megszabadulnánk Orbán Viktortól" - mondta Vona a Magyar Nemzet tudósítása szerint. Az ellenzéki pártvezető, miniszterelnök-jelölt szerint a Jobbiknak van egyedüli és reális forgatókönyve a kormányváltásra. A Fidesz erőt képvisel, erőt pedig csak erő tud legyőzni - jelentette ki Vona, utalva arra, hogy a baloldali pártok leginkább egymást szeretnék leváltani.

Vona hét területen szorgalmazott történelmi fordulatot: a biztonságban, a demokráciában, a korrupció felszámolásában, a versenyképességben, az elvándorlás megállításában, a nemzetközi presztízsben és a társadalmi összefogásban.

A biztonság kérdéséről beszélve érintette a hazai közbiztonságot éppúgy, mint a migrációt és a terrorizmust. Ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a Jobbik, ha kormányra kerül a nemzetközi egyezmények megtartásával, propaganda és melldöngetés nélkül, szépen csendben, de annál határozottabban megvédi majd Magyarországot a migrációtól, a terrorizmustól és a kvótáktól. Ez azt jelenti, hogy a kerítés állni fog, szükség esetén új épül, a brüsszeli kvótaötleteket pedig nem fogadják el - derül ki a Magyar Nemzet tudósításából.

A pártelnök a letelepedési kötvényeket "piszkos, mocskos, aljas" intézménynek nevezte, amelyet megszüntetnének, az abban résztvevőket pedig elszámoltatnák.

Vona szerint a demokráciát helyre kell állítani. A Jobbik biztosítaná a demokratikus intézmények függetlenségét, az állami intézmények élére demokratikus vezetőket állítana. A jegybankot vezető Matolcsy György, Polt Péter legfőbb ügyész, vagy Domokos László számvevőszéki elnök "Orbán Viktor programjában csatolt fájlok" - fogalmazott Vona.

Vona a korrupciót gyomnövénynek nevezte, amelyet irtani kell. Megfogalmazása szerint a Jobbik lesz az első párt, amelyik nemcsak beszél az elszámoltatásról, hanem kormányon meg is fogja valósítani. Felállítanák a korrupcióellenes ügyészséget, és nem nevezte szégyennek azt sem, hogy az európai ügyészség segítségét kérjék.

Vona a hazai cigányság felzárkóztatásáról is beszélt, amelyben érdemi változást ígért, miután szerinte a "Kádár-rendszer végén született cigány gyermeknek nagyobb esélye volt a felemelkedésre, mint most".

Az elmúlt 28 évet a pártelnök szerint úgy lehetne röviden jellemezni, mint versenyképességi kudarc, Magyarország a régió éllovasából a régió sereghajtójává vált. Vona kulcskérdésnek nevezte az oktatást, de az egészségügy helyzetében is változtatást ígért. A háziorvosi rendszer vagy éppen a fogorvosi ellátás jobbá tételét említette, de a szociális szférában dolgozók helyzetét, anyagi és társadalmi megbecsülését is olyan területnek nevezte, amelyen javítanának. A családpolitikát illetően lenne, amit megtartanának, de szerinte itt is van szükség változásra.

Vona az elvándorlással kapcsolatban úgy fogalmazott: mindent meg fognak tenni annak megállítására. Bírálta, hogy a kormánynak nincsenek válaszai erre a problémára. A megoldási javaslataik között a béruniós kezdeményezésüket, és egy történelmi otthonteremtési programot emelt ki.

A Jobbik elnöke bírálta, hogy Gyurcsány Ferencnek[1] és Orbán Viktornak köszönhetően hazánk megítélése nagyon gyenge. "Hatalmas kamunak" nevezte, hogy Orbán Viktort erős embernek tartanák külföldön. "Hírhedt figurának tartják, de nem egy megbecsült embernek. Nyugaton megbízhatatlannak, keleten megbízhatónak ismerik, le kell csak fizetni, és bármivel megbízható" - mondta.

A nemzetközi elismertség visszaszerzése mellett ugyanolyan fontosnak nevezte itthon egy egységes társadalmi bázis megteremtését. "Új kiegyezésre van szükség, túl kell lépni a XX. század megosztottságán és traumáin" - mondta. (Mindenki levelet kap Orbán Viktortól[2])

Képünk forrása: MTI Fotó/Kovács Attila


További hírek

Pavláth Zita

Pavláth Zita a Neo Interactive operatív igazgatója. ...


De miért ragaszkodnak ennyire a németek a készpénzhez?

Úgy tűnik a koronavírus nyomán komoly fordulat jöhet, amely alaposan megváltoztathatja Németország pénzügyi szokásait.


Már most rengeteg pénz van a magán-űrutazásban - és ez még csak a kezdet

Hétvégén először lőhetnek fel emberekkel egy magáncég készítette űrhajót. Ezzel megnyílhat az út a kereskedelmi


Palkovics László: Egyre népszerűbb a munkahelyteremtő bértámogatás

Már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a támogatást.


A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyár területét

A német autógyár továbbra is elkötelezett a beruházás mellett.


Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

Indukciós rollertöltő és digitális malacpersely a díjazottak között.


Ismét teljes körű a NAV ügyfélfogadása Pest megyében

Keddtől az eddig zárva tartó Pest megyei kirendeltségek is megnyílnak.


MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

Mintegy 55 ezer szoba újulhat meg a szálláshelyeken. Hamarosan benyújthatók a támogatási igények.


A munkahelyeket teremtő vállalatokat támogatja a kormány

Szijjártó Péter: Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez a gazdaságpolitikai modell jól működik.


Folytatja a Boeing a 737 Max gépek gyártását

Pedig még nem engedélyezték a típus újbóli felszállását.