2020. 04. 08. szerda, Dénes
Fejlődhet az uniós vízumrendszer Az Európai Bizottság a schengeni vízumot kérelmező személyek adatait tartalmazó adatbázis továbbfejlesztését javasolja - közölte Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért ... ...
Az MNB a válság után erősítette a pénzügyi rendszer stabilitását Nem konvencionális eszközök alkalmazásával megfelelő válaszokat adott a gazdasági válság kihívásaira.
Még egy ponton módosít az alkotmányon a Fidesz Alkotmányba írná a Fidesz, hogy az állam minden szervének védenie kell a keresztény kultúrát - írja a 444. Csak este fél 8 előtt küldték el a törvényalkotási bizottság tagjainak az alkotmány nyolcadik ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Bejön és borul is a papírforma a Demokrata Pártban


Nevadában, ahol a demokraták a héten, szombaton tartják a jelölőgyűléseket (caucus), a párt elnökjelöltségére pályázók elismerték, hogy Bernie Sanders győzhet, a többiek csak a második, harmadik helyért vetélkednek - íjra a Politico című amerikai lapra hivatkozva az MTI.

Az újság értesülései szerint az elnökjelölt-aspiránsok magánbeszélgetésekben elismerték, hogy a nevadai caucus győztese várhatóan Bernie Sanders vermonti szenátor lesz.

"Bernie Sanderst egyre nehezebb megállítani. Ellenfelei éppen Nevadában kezdenek számot vetni ezzel - írta a lap[1] Las Vegasból keltezett tudósításában. A többi demokrata elnökjelölt-aspiráns[2] szerint a vermonti szenátornak várhatóan nem sikerül a voksok egyharmadánál többet megszereznie, ez azonban elégséges lesz a győzelméhez. Az eredmény - a lap szerint - ünneplésre készteti Sanders híveit, ám elgondolkodtathatja a vetélytársait a saját elnökjelöltségi esélyeiket illetően.

Andres Ramirez nevadai demokrata párti stratéga, a párt spanyol ajkú csoportjának korábbi országos alelnöke a Politicónak nyilatkozva leszögezte: Sanders "a voksok 28 százalékát nyeri majd meg. Nem beszélhetünk arról, hogy 50 százalékos támogatottsága lenne."

Ramirez szerint azonban a demokrata elnökjelöltek tábora olyannyira töredezett, hogy Sanders 30 százalékos támogatottsággal továbbra is győzelmeket arathat.

A legutóbbi felmérések szerint Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka korábbi polgármestere, aki a New Hampshire-i előválasztáson csupán pár százalékkal lemaradva lett második Sanders mögött, Nevadában és Dél-Karolinában is kifejezetten rosszul szerepel. Dél-Karolinában a nevadai jelölőgyűlések után, a jövő héten, február 29-én lesznek előválasztások.

A New Hamsphire-ben jó eredményeket és növekvő támogatottságot felmutató Amy Klobuchar minnesotai szenátor szintén lemaradt a felmérésekben Nevadában, viszont az elemzők szerint eddig gyászosan szereplő Joe Biden egykori alelnöknek jobbak a kilátásai.

A nevadai jelölőgyűléseket elemzők fontos megmérettetésnek tartják, mert az eddigi előválasztási folyamatban ez lesz az első olyan tagállam, ahol nagy lélekszámú spanyol ajkú lakosság él. Nevadában sem Buttigeg, sem Klobuchar nem örvend különösebb népszerűségnek. Ráadásul sokakat meghökkentett, hogy Klobuchar a Telemundo nevű, spanyol nyelvű amerikai - országos - televíziós csatornának nyilatkozva nem tudta megnevezni Mexikó elnökét. Hasonló tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot Tom Steyer kaliforniai milliárdos, aki szintén nem tudta, hogy ki az Egyesült Államokkal délen szomszédos ország első embere.

Nevadában szakértők attól tartanak, hogy az iowaihoz hasonló kaotikus helyzet alakul ki a szavazatok összeszámlálásakor. A helyi pártelnökség ugyan már korábban bejelentette, hogy nem használják az Iowában alkalmazott mobiltelefonos applikációt a voksok továbbításához, de kiderült, hogy az újonnan bevezetett elektronikus rendszer használatához a felkészülés elsietett volt, a szavazatszámlálók kevés és ellentmondásos információt kaptak.

Pelosi szerint a pártegység a legfontosabb

A Demokrata Párt egységességének fontosságára figyelmeztetett Nancy Pelosi házelnök abban az interjúban, amelyet a müncheni biztonságpolitikai konferencián adott a CNN-nek[3].

A demokrata párti házelnök kifejtette: elképzelni sem tudja, hogy Donald Trump elnököt az idén novemberben újraválasszák. Hangsúlyozta, hogy bármelyik demokrata politikus, akit a pártja jelöltté választ, jobb elnök lenne Trumpnál.

Pelosi leszögezte, hogy a demokraták ezzel együtt sem tekinthetik lefutottnak a választást. Ám "mindenkinek tudnia kell", hogy a pártnak egységesnek kell lennie annak érdekében, hogy megakadályozza Trump második elnöki ciklusát.

A házelnök azt állította, a demokraták jövőképe jobb, mint a republikánusoké, ezért vereséget kell mérniük Donald Trumpra. Életerőtől duzzadó, többféle véleménynek helyet adó pártnak nevezte a Demokrata Pártot, és arról beszélt, hogy a választási eredményeket illetően bízik az amerikai nép bölcsességében.

Nancy Pelosi egyetlen demokrata elnökjelölt-aspiránst sem támogat nyilvánosan. Azt mondta: mindegyikük "nagyon értékesen járult hozzá" a politikai vitához, köztük azok is, akik időközben visszaléptek a versengéstől. Dicsérte elképzeléseiket, felkészültségüket, ítélőképességüket, "stratégiai gondolkodásukat". Leszögezte, hogy az iowai és a New Hampshire-i előválasztási eredmények ellenére számol Joe Bidennel, az Obama-kormányzat egykori alelnökével is.

Az interjúban Pelosi szólt a Trump ellen a demokrata törvényhozók által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárásról (impeachment) is, amelyben az elnököt felmentette a republikánus többségű szenátus a demokraták által emelt két vádpont alól. Pelosi úgy vélekedett, hogy a felmentő döntéssel a republikánus szenátoroknak "nem volt bátorságuk hivatali esküjük tiszteletben tartásához", és Trump "soha nem fogja tisztázni magát" az Ukrajnával kapcsolatos eljárása ügyében.

References

  1. ^ írta a lap (www.politico.com)
  2. ^ demokrata elnökjelölt-aspiráns (www.napi.hu)
  3. ^ a CNN-nek (www.cnn.com)


További hírek

Februárban nőtt a hazai vendégéjszakák száma

A vendégek és vendégéjszakák száma is emelkedett az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest.


A magyar fejlesztésű Moneytou-nak köszönhetően díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

Hárommillió magyar tudja használni egy magyar cég ingyenes szolgáltatását a népszerű üzenetküldő alkalmazásban.


Mennyibe kerülhet a világnak a koronavírus legyőzése?

A kutatók világszerte óriási erővel dolgoznak a gyógyszereken és a védőoltáson. Jelentős magyar eredmények is vannak.


Az MNB felhívása a pénzügyi közvetítőkhöz

A személyes kommunikáció helyett az elektronikus értékesítést részesítsék előnyben a járvány miatt.


Palkovics László: Több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahelyek védelmét, újak teremtését 2020-ban

Az innovációs miniszter az akciótervet mutatta be Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen.


A munkahelyek helyreállítása, újak teremtése a gazdaságvédelmi intézkedések fő célja

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a kormányzati lépésekbe - mondta Palkovics László.


Az Alaptörvénynek megfelelve látja el feladatait az Állami Számvevőszék

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt is dolgoznak.


Madárinfluenza gyanúja miatt számoltak fel egy kacsaállományt Békésben

Utóbb kiderült, nem madárinfluenza miatt pusztultak el az állatok.


Komoly biztonsági kockázatot jelent a Zoom, a cég reagált

A vezérigazgató szerint a túl gyors növekedés miatt alakult ki a jelenlegi helyzet.


2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

Az SK Innovation nevű cégről van szó, amely akkumulátorokat gyárt elektromos meghajtású autókba.