2020. 09. 29. kedd,
Blamázs a parlamentben Választási csalással összefüggésben indított büntetőügy miatt indítványozták az örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogának felfüggesztését, amit egyhangúlag meg is szavazott a parlament. Pénteken felfüggesztette ... ...
Katalán-ügy: döbbenetes számok kerültek napvilágra Mintegy 87 millió euróba (26,8 milliárd forint) kerültek az alkotmányellenes, október 1-i katalán függetlenségi népszavazás megakadályozására hozott hatósági intézkedések - mondta a spanyol belügyminiszter ... ...
Juncker megvédte Trumpot Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke cáfolta azokat a híreket, miszerint Donald Trump amerikai elnök agresszív lett volna a németekkel szemben. Csütörtökön az a hír terjedt a világsajtóban ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Tusk súlyos figyelmeztetést fogalmazott meg


Ez a program emailben elküldi a cikk címét és bevezetőjét, önnek csak a címzett e-mail címét kell megadnia. Pár soros megjegyzést is mellékelhet az üzenethez a "Megjegyzés" rovatban.

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, volt lengyel miniszterelnök figyelmeztette a hazája kormánypártjának képviselőit, hogy súlyos hibát követnének el, ha támogatnák a legújabb igazságügyi reformjavaslatot.

Hetek óta éles vita zajlik a lengyel médiában arról a törvénymódosítási javaslatról, amelyet a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártjának egyik képviselője nyújtott be. Elfogadása esetén alaposan felforgatná a lengyel bírósági rendszert - írta[1] a gazeta.pl. A múlt hét végén a lengyel parlament felsőháza, az ellenzéki többségű szenátus elutasította a javaslatot, így az újra visszakerül az alsóházhoz, a Szejmhez.

Ezzel kapcsolatban fordult a lengyel kormánypárt szavazóihoz Donald Tusk volt kormányfő, az Európai Néppárt elnöke. A Twitteren megjelent üzenetében azt írta, hogy a javaslat elfogadásával a kormánypárt kivezetné Lengyelországot[2] az unióból. A bíróságokat olyannyira meggyengíthetik, hogy büntetlenül lehet majd lopni. A lengyeleket a lengyelek ellen fordítják. Rájuk szavazol? - tette fel a kérdést, megjegyezve, hogy aki kitart a PiS mellett, az nem mondhatja, hogy nem tudta milyen következményekkel jár ez.

A bíróságokról szóló törvénytervezetet a múlt hónap közepén terjesztették be a Szejm elé mint önálló képviselői javaslatot. A törvénymódosítás büntetné például az Országos Bírói Tanács által hozott döntések megkérdőjelezésénél is. A bírókkal szemben számos büntetést tartalmaz, pénzbüntetéseket, vagy áthelyezéseket, vagy akár elbocsátást. A törvény változtatásokat vezetne be a Legfelsőbb Bíróság első elnökének választási eljárásában is.

References

  1. ^ írta (wiadomosci.gazeta.pl)
  2. ^ Lengyelországot (www.napi.hu)


További hírek

A kerékbilincs levétele a szabálysértés elismerését jelenti?

Szabálytalan parkolás esetén a közterület felügyelet munkatársa jogosult a jármű kerekén kerékbilincset elhelyezni.


Középpontban a pénzügyi digitalizáció, a fintech és az okos települések fejlesztése

Együttműködési szándéknyilatkozat a Digitális Jólét Program és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége között.


50 pontos javaslatcsomagot készített az MNB

A kormány válságkezelő és gazdaságélénkítő munkáját támogatják.


Hatalmas összegeket veszítenek a Vörös Ördögök a járvány miatt

A zártkapus meccsek jelentős veszteségeket okoznak, és nem tudni, mikor térnek vissza a nézők a stadionokba.


Kiderült, mennyi élelmiszert pazarlunk el Magyarországon

Az idén szervezik meg először az ENSZ kezdeményezésére az élelmiszer-pazarlás elleni világnapot.


Nagy bejelentést tett az Aldi

A német diszkontlánc 1,3 milliárd fontot fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.


Varga Mihály: 2021 első felére várható gazdasági fordulat

A pénzügyminiszter szerint Magyarország helyzete sok tekintetben kedvezőbb, mint más európai államoké.


Pénzügyminisztérium: Erős visszajelzés a kormánynak a hitelminősítő döntése

A Moody's múlt pénteken változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította az ország adósbesorolásának kilátásait.


Kúriai döntés vételárelőleg, kötbér és foglaló viszonyáról

A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértői ismertetik a döntést.


Tények és tévhitek a munkaköri leírásról

A munkakör megjelölése a munkaszerződés kötelező tartalmi eleme, de a munkaköri leírás nem az.