2021. 09. 25. szombat,
Aggasztó a helyzet - az európai bírói szervezetek sürgősen találkoznának az EU bizottság elnökével Közös levélben fordultak Ursula von der Leyenhoz az európai legfelsőbb bíróságok szövetsége, az európai bírói egyesület és az európai igazságügyi tanácsok hálózatának elnökei - írja az Index. A legmagasabb ... ...
Tízezrek maradtak áram nélkül Csehországban Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban az országon szombat éjféltől átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélvihar miatt. Komoly fennakadások vannak a közlekedésben is - jelentette ... ...
Faültetés volt Budakeszin a Fenntarthatósági Témahét keretében A Fenntarthatósági Témahét kiemelt eseménye az iskolai faültetési program.
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Mamam Mia musical a Szegeden - jegyek itt


Mamam Mia musical a Szegeden - jegyek itt

Mamma Mia! a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia!

Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtunk. A hosszú tárgyalási folyamat után mostanra sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhet a darab a magyar nézők elé, a világon először, hiszen a musical 1999-es londoni ősbemutatója óta mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával láthatta a közönség.

A Madách Színház a világhírű produkciók non-replica változatainak sorát 1983-ban a Macskákkal indította, amikor is a londoni ősbemutató után egy évvel saját rendezésben állíthatta színpadra Szirtes Tamás a nagysikerű Webber-musicalt. Azóta a színház folytatta ezt a hagyományt, így ugyancsak non-replica változatban lett a magyar nézők kedvence Az Operaház Fantomja 2003-ban, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Volt egyszer egy csapat, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Producerek, vagy a Mary Poppins.

Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója szerint egyedülálló és fantasztikus lehetőség a fesztiválnak, hogy a Mamma Miát a világon először Szegeden láthatja a közönség non-replica változatban. Ez az első alkalom, hogy a Szegedi Szabadtéri a Madách Színházzal közösen hazánkban még nem látott előadást mutathat be, illetve Szirtes Tamás igazgató úr új bemutatót még sosem rendezett a Dóm téren. Harangozó Gyula számára külön öröm, hogy mindez az ő művészeti igazgatása alatt történik. A fentiekre tekintettel az a döntés született, hogy az Ének az esőben musical bemutatását egy évvel később láthatják a szegedi nézők.
 

 

[2015.04.08.]


További hírek

Századvég: Meglepetésnek tekinthető a Moody's felminősítése

A három nagy hitelminősítőnél most azonos szinten van az ország megítélése.


Megmutatjuk, hogyan hasznosul egy hordó kőolaj

Nem csak üzemanyagok készülnek abból, hanem tisztálkodási szerek is.


Éles viták kereszttüzébe kerülhet az Északi-sarkkör

Hatalmas olaj- és gázkitermelési projektek indulhatnak a térségben, miközben a világ távolodna a fosszilis tüzelőanyagoktól.


Vesztegetés és pénzmosás miatt nyomoznak egy amerikai nagybank ellen

Brazíliában kétes ügyletek miatt vizsgálat indult a JPMorgannel szemben.


Magyarország kontinensünk egyik legsikeresebb befektetési célországává válik

Debrecenben és Szegeden nyit új IT fejlesztő és szolgáltató központokat egy üzleti informatikai megoldásokat nyújtó német cég.


Magyar tervezők is részt vesznek a Milano FashionWeeken

A rangos nemzetközi divatshow élőben is követhető, mutatjuk, hogyan.


Rekordmagas lehet a bruttó hazai termék növekedése az idén

Magyarország elérte a járvány előtti gazdasági teljesítményét - emelte ki Varga Mihály a Közgazdász-vándorgyűlésen.


Az innovatív technológiák jelentős versenyképességi előnyt jelentenek a vállalkozások számára

Magyarországon a munkatevékenységek közel fele lenne automatizálható - derül ki a Századvég kutatásából.


Bejegyezték a Grand Tokaj Zrt. új tulajdonosát

Alapítványi tulajdonban folytatja munkáját a Tokaji borvidék legnagyobb borászata.


Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben

A Mabisz adatai szerint több mint 10 százalékos volt a növekedés.