2021. 01. 25. hétfő, Pál
Megugrott az ipari termelés 8,8 százalékos volt növekedés májusban.
Orbánnak tetszett Trump és leckéztette Merkelt Orbán Viktor úgy látta, hogy amerikai kollégája, Donald Trump friss stílust hozott a május végi NATO-csúcsra, a németeknek nem kellene megjegyzéseket tenniük rá - idézi hosszan az amerikai radikális jobboldali ... ...
Újabb templomfejújítása ad fél milliárdot a kormány Több mint félmilliárd forinttal támogatja a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom belső felújítását - közölte Soltész Miklós (képünkön) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Esküvőre készül a tehetségkutató győztese


2015. április 1.  09:02

Csizmadia Anna szólóének és hangszer kategóriában első helyezést ért el a Fölszállott a páva 2012-es döntőjében. Áprilisban a Magyar Menyegző előadásában nyoszolyólány szerepében láthatjuk.

A legtöbb népdalt édesanyjától tanulta, már két és fél évesen is énekelt. Hétéves kora óta rendszeresen jár népdalversenyekre, többször részt vett a Szólj síp, szólj! vetélkedőn, majd a Középiskolások Népzenei Vetélkedőjén is. Tizenegy évig zongorázott, de több hangszert is kipróbált, majd elkezdett citerázni, hogy népi hangszeres tudásra tegyen szert. Középiskolai tanulmányait a Szabadkai Zeneiskolában végezte, majd felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi-ének szakára, ahová első próbálkozásra felvették.

2012-ben szólóének és hangszer kategóriában megnyerte a Fölszállott a páva döntőjét, ahol Kubinyi Júliával[1], a kategória másik versenyzőjével kellett összemérnie tudását. Mivel mindketten azonos pontszámot értek el, a zsűri elnöke, Sebő Ferenc hozta meg a végső döntést, mely alapján a szólóének és hangszer kategóriát Anna nyerte.

2014-ben a Vajdasági Magyar Művészeti Díj bírálóbizottság egyhangú döntése alapján neki ítélte a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat a népdaléneklésben elért kiváló művészeti teljesítményéért és a vajdasági népművészet és népdalkincs hiteles és folyamatos tolmácsolásáért és széles körű megismertetéséért. 2014-ben Junior Prima Díjas népdalénekes lett.

References

  1. ^ Kubinyi Júliával (www.kulturpart.hu)


További hírek

Ismerje meg a Rothschild-család legvagyonosabb tagjait

Nemrég meghalt a dinasztia egyik tagja, aminek nevét a gazdagsággal azonosítják, ám a világ húsz legvagyonosabb embere között ma már nem találunk Rothschildot.


Kína a vártnál hamarabb lehet a világ legnagyobb gazdasága

Elemzők kiszámolták az új időpontot, ebben az évtizedben van.


Megvan, mitől nőhet a rovarfehérje-fogyasztás

2022-re egy napi 6 tonnás élő lárva kapacitású, automatizált fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzem épül a régió számára is.


A munkáltatói adók eltörlése 117 ezer dolgozó munkájának a megtartását segítette

13 500 vállalkozás 3 milliárd forintnyi adót spórolt meg.


Az ország, amely 6 milliárd dollárt veszthet a világ egyik legnagyobb aranytartalékán

Évek óta zajlik a jogi csatározás egy különös üzlet miatt, melyet sokan Pakisztán történelmének egyik leggyanúsabb ügyletének tekintenek.


A tavalyi THM-plafon után is lesznek olcsó személyi hitelek - MNB Pénzügyi sarok

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek lépnek a tavalyi, átmeneti kamatplafonos hitelek helyébe.


Horrorba illő dolog derült ki a tengerbe fulladt 14 ezer birka maradványairól

A felborult hajón szállított birkák tetemeit elégetés helyett elásták, ökológiai veszélyhelyzetet, a lépfenefertőzés kockázatát okozva ezzel.


Közel 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban

A vidéki pályázók január végéig igényelhetik a 4,5 millió forintos tőketámogatást.


A hitelezési kapacitás fenntartása mellett erősíthető a bankrendszer stabilitása

A jegybank a szektor működését támogatva adott ki iránymutatást.


Felmerült annak gyanúja, hogy kétszer adták el ugyanazt a bitcoint

Ez az elképzelhető legrosszabb hibát jelentené. Mindeközben kiderült az is, a világ melyik részén nőtt a legnagyobbra a kriptopiac.