2020. 10. 01. csütörtök, Malvin
A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás járvány idején A jogi környezetet a D.A.S. JogSzerviz szakértői járják körül.
Döntöttek a szakszervezetek, jöhet az országos sztrájk Négypontos követeléslistában rögzítették az országos munkabeszüntetés céljait az előkészítő bizottságban együtt dolgozó szakszervezetek. A szombati budapesti demonstráción meghirdetik az országos sztrájkot ... ...
Megvan a francia nemzetgyűlési frakcióvezető Megválasztotta nemzetgyűlési frakcióvezetőjének Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben (LREM) parlamenti csoportja Richard Ferrand volt területfejlesztési minisztert, aki ellen ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Értékszállítók sztrájkja - A szakszervezet szerint a munkáltató valótlanságokat közölt


 A szakszervezet közölte azt is: a sztrájkbizottság csütörtökön új megoldási javaslatokkal lép a nyilvánosság elé. A Magyar Posta Zrt. és a JNT Security Kft. (JNT) szerdán bejelentette, hogy a JNT pert indít az ÉŐDSZ, illetve egyes tisztségviselői ellen, mert a cégek álláspontja szerint folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalásokról és a sztrájkról. A JNT bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét, és amiatt is az igazságszolgáltatáshoz fordul, hogy nem állapodtak meg a sztrájk alatt nyújtandó minimális szolgáltatásokról.
    

Az ÉŐDSZ csütörtöki közleménye szerint "értetlenül áll" a két cég közös közleménye előtt. Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkhelyzet kialakulásáért a szakszervezet a JNT és a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetését tette felelőssé, ugyanakkor a Magyar Posta Zrt.-vel nem állt sem érdekvitában, sem munkaügyi jogvitában, ezért érthetetlen, hogy a Magyar Posta Zrt. miért jelent meg a kiadott közlemény második aláírójaként.
    

Az ÉŐDSZ úgy véli, a szerdai közlemény, amellett hogy munkáltatói nyomás alatt akarja tartani a sztrájk szervezőit és résztvevőit, csúsztatásokkal és pontatlanságokkal is operál. A szakszervezet közleménye szerint "a JNT Security Kft.-nél jelenleg hatályos kollektív szerződés rendelkezéseivel összhangban, szerződésszerűen és jogszerűen járt el a bértárgyalások egyoldalú berekesztésével kapcsolatban", aminek jogszerűségét a birtokában lévő első fokú bírósági végzés is alátámasztja.
    

Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkbizottság a munkáltató új bérfejlesztési javaslata esetén azonnal kész az érdemi tárgyalásokra. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a sztrájk második napja elteltével a JNT vezetése nem ült le tárgyalni a sztrájkbizottsággal, pedig az egész nap a cég telephelyén várta az egyeztetés lehetőségét.
    

A szakszervezet szerint nem felel meg a valóságnak a munkáltató azon állítása sem, hogy az ÉŐDSZ saját bérfejlesztési javaslatát sem kívánta megtárgyalni a bértárgyalás keretei között. Emlékeztetnek: az ÉŐDSZ április 9-én személyesen, majd április 10-én levélben adta át részletes bérfejlesztési javaslatát, az arra való reflektálásra a munkáltatónak először április 16-ig, majd még egy esélyként április 20-ig adtak lehetőséget, azzal a kikötéssel, hogy azt a cég juttassa el a Posta Vagyonkezelő Zrt.-hez is, és kérték a tulajdonos válaszát is a javaslatra. A 2015. április 21-én megkezdett sztrájk bejelentésére az ezt követő hatástalan és eredménytelen munkáltatói és tulajdonosi jogkör gyakorlóinak elutasító válaszát követően került csak sor - szögezi le a szakszervezet.
    

Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete hétfő éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkot. A szakszervezet kérése az alapbérek átlagosan 5 százalékos növelése volt, valamint az, hogy a béren kívüli juttatásokat személyenként emeljék évi 22 000 forintra. A munkáltató 1,5 százalékos átlagos alapbérnövelést javasolt, ami a későbbi tárgyalásokon 1,6 százalékra módosult. (MTI)


További hírek


Mennyit tud Ön a bankkártyákról?

Mióta van rajta hologram, miért dombornyomásúak a számai, mit keres rajta mágnescsík és chip együtt?


Jól halad a hazai klíma- és természetvédelmi akcióterv végrehajtása

A Tisztítsuk meg az országot! első szakaszában 1200 helyen 70 ezer köbméter hulladékot találtak.


Óriási a kereslet a legendás befektető által is támogatott kínai e-autó iránt

A BYD nemrég közölte, hogy pontosan hány előrendelés érkezett.


Nagyon megviseli az Öböl-menti országok gazdaságát az olcsó olajár

Egyre nagyobb kockázatot jelentenek a súlyos költségvetési hiányok.


Világörökségi helyett kőolaj kitermelési helyszín lehet a világ egyik legnagyobb tavából

A Csád-tó térsége az olaj- és a bányaipar számára is értékes lehetőségeket rejt.


Ez lesz a tíz legnépesebb ország a század végére

Meglepő eredményt hozott az előrejelzés.


Robbanásveszélyes több Boeing üzemanyagtartálya

Több száz repülőn kell módosításokat végrehajtani.


Így fizethet egyszerűen és biztonságosan az interneten

A bankkártya adatok ma már biztonságosan le is menthetők, így tovább egyszerűsödik a vásárlás.


Szijjártó Péter: Minden feltétel adott a magyar és kirgiz vállalatok szoros együttműködéséhez

A két ország illetékesei aláírták a beruházásvédelmi és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást.