2021. 10. 18. hétfő, Lukács
Így tudjuk kiszámolni, hogy mennyi szabadság jár nekünk az idén Minden munkavállaló saját maga számára is ki tudja számolni, hogy idén hány nap szabadságot fog tudni igénybe venni.
Dán siker az Anilogue-n Martina Scarpelli olasz rendezőnő Egg (Tojás) című, dán produkcióban készült alkotása nyerte a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyének fődíját, az egészestés filmek mezőnyében ... ...
Berobbant egy bánya Németországban - sokan a föld alatt rekedtek Robbanás történt pénteken egy németországi bányában, legalább két ember megsérült, harmincöten pár órára a föld alatt rekedtek. A Halle közelében fekvő teutschenthali létesítményben reggel következett ... ...
Keresés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
Értékelés
0
5
4
3
2
1
0

Értékszállítók sztrájkja - A szakszervezet szerint a munkáltató valótlanságokat közölt


 A szakszervezet közölte azt is: a sztrájkbizottság csütörtökön új megoldási javaslatokkal lép a nyilvánosság elé. A Magyar Posta Zrt. és a JNT Security Kft. (JNT) szerdán bejelentette, hogy a JNT pert indít az ÉŐDSZ, illetve egyes tisztségviselői ellen, mert a cégek álláspontja szerint folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalásokról és a sztrájkról. A JNT bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét, és amiatt is az igazságszolgáltatáshoz fordul, hogy nem állapodtak meg a sztrájk alatt nyújtandó minimális szolgáltatásokról.
    

Az ÉŐDSZ csütörtöki közleménye szerint "értetlenül áll" a két cég közös közleménye előtt. Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkhelyzet kialakulásáért a szakszervezet a JNT és a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetését tette felelőssé, ugyanakkor a Magyar Posta Zrt.-vel nem állt sem érdekvitában, sem munkaügyi jogvitában, ezért érthetetlen, hogy a Magyar Posta Zrt. miért jelent meg a kiadott közlemény második aláírójaként.
    

Az ÉŐDSZ úgy véli, a szerdai közlemény, amellett hogy munkáltatói nyomás alatt akarja tartani a sztrájk szervezőit és résztvevőit, csúsztatásokkal és pontatlanságokkal is operál. A szakszervezet közleménye szerint "a JNT Security Kft.-nél jelenleg hatályos kollektív szerződés rendelkezéseivel összhangban, szerződésszerűen és jogszerűen járt el a bértárgyalások egyoldalú berekesztésével kapcsolatban", aminek jogszerűségét a birtokában lévő első fokú bírósági végzés is alátámasztja.
    

Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkbizottság a munkáltató új bérfejlesztési javaslata esetén azonnal kész az érdemi tárgyalásokra. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a sztrájk második napja elteltével a JNT vezetése nem ült le tárgyalni a sztrájkbizottsággal, pedig az egész nap a cég telephelyén várta az egyeztetés lehetőségét.
    

A szakszervezet szerint nem felel meg a valóságnak a munkáltató azon állítása sem, hogy az ÉŐDSZ saját bérfejlesztési javaslatát sem kívánta megtárgyalni a bértárgyalás keretei között. Emlékeztetnek: az ÉŐDSZ április 9-én személyesen, majd április 10-én levélben adta át részletes bérfejlesztési javaslatát, az arra való reflektálásra a munkáltatónak először április 16-ig, majd még egy esélyként április 20-ig adtak lehetőséget, azzal a kikötéssel, hogy azt a cég juttassa el a Posta Vagyonkezelő Zrt.-hez is, és kérték a tulajdonos válaszát is a javaslatra. A 2015. április 21-én megkezdett sztrájk bejelentésére az ezt követő hatástalan és eredménytelen munkáltatói és tulajdonosi jogkör gyakorlóinak elutasító válaszát követően került csak sor - szögezi le a szakszervezet.
    

Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete hétfő éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkot. A szakszervezet kérése az alapbérek átlagosan 5 százalékos növelése volt, valamint az, hogy a béren kívüli juttatásokat személyenként emeljék évi 22 000 forintra. A munkáltató 1,5 százalékos átlagos alapbérnövelést javasolt, ami a későbbi tárgyalásokon 1,6 százalékra módosult. (MTI)


További hírek

Elővásárlási jog a társasházban

A Kúria az elővásárlási jog tárgyában több fontos döntést is hozott, ami nem könnyíti meg az eladó és a vevő helyzetét.


Ezek a világ legdrágább és legértékesebb állatai - galéria

Szuperjuhtól a kék bálnákon át a pandákig. Mi határozza meg egy állat értékét, és mi egy-egy példány árát?


Észak-Korea váratlanul fegyverexpót rendezett - galéria

Különös a gigantikus fegyverkiállítás időzítése. Vélhetően nem az üzletszerzés volt Phenjan elsődleges célja.


Megszólalt a NAV: ezt mindenképpen tudni kell az szja-visszatérítésről!

Tíz plusz egy kérdésben összefoglaljuk az szja-visszatérítés körüli legfontosabb felvetéseket.


Ők keresnek most a legjobban a TikTok-on - galéria

Nem meglepő, hogy ez a platform is kitermelte a maga dollármilliomosait.


Magyar búzasör ért el sikert egy csehországi sörversenyen

A pécsi főzet a külföldi bírákat is meggyőzte.


Így alakulnak jövőre a balatoni horgászjegyárak

Fontos kérdések szerepeltek a VII. Balatoni Horgász Konferencia napirendjén.


Újabb tőkebefektetéssel támogatja a kormány a hazai startup cégeket

Meg kell erősíteni a magas hozzáadott értéket képviselő vállalkozásokat - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.


Megkezdődött a Budapest-Belgrád vasúti korszerűsítés magyarországi szakaszának kivitelezése

Ünnepélyes alapkőletétellel és az elhasználódott vasúti pálya egy részének elbontásával vette kezdetét az előkészítés.


Covid-vakcinához jutott a világ legszegényebb országa is

Az Afrika közepén elhelyezkedő Burundi Kínától kapott koronavírus elleni oltóanyagot.